L'AMOUR

2024-11-30 390 views
約同好友去中環蘭桂坊食番餐,到左L'AMOUR餐廳,望入餐廳環境裝修得優雅,氣氛唔錯亦唔會有嘈雜感,就進入開餐囉。點左佢哋個12CM蠔王放題套餐,蠔有3款,分別是日本宮城生蠔、法國諾曼第生蠔🦪及澳洲哥芬灣生蠔。各款先上4件慢慢品嘗下,生蠔🦪新鮮厚身肥美,入口creamy 滋味,蠔味濃厚,再配埋檸檬🍋跟醬汁,添加清新口感,好捧啊!法式澳洲活龍蝦餐湯🫕跟餐包,湯內有龍蝦肉且味道濃郁,餐包沾上黑松露牛油,更加順滑。白松露蟹肉沙律,味道非常清爽,用來做前菜很不錯呢!原隻澳洲龍蝦手工意粉及招牌龍蝦帶子薏米飯,擺碟好靚,龍蝦雖然細細隻,但都鮮味彈牙,手工意粉硬度適中,而薏米飯則煙韌健康。A5日本松阪和牛,燒到外焦內嫩,和牛有厚度且肉汁滿滿,令人無法抗拒。乾式熟成石班魚柳,魚肉質頗有咬口,配搭露旬、紅蘿蔔跟薯蓉亦唔錯架。原隻海膽雪糕,上枱時仙氣十足,雪糕柔滑加併海膽的鮮味,回味無窮。店員招呼到位,上菜速度亦恰到好處,令我哋覺得輕鬆寫意,讚讚

法式澳洲活龍蝦餐湯🫕跟餐包,
湯內有龍蝦肉且味道濃郁,餐包沾上黑松露牛油,更加順滑。

白松露蟹肉沙律,味道非常清爽,用來做前菜很不錯呢!

店員招呼到位,上菜速度亦恰到好處,令我哋覺得輕鬆寫意,讚讚
2024-11-24
Type of Meal