2016-11-15 280 views
今日早上係銅鑼灣有野做,做完野辛苦完之後最好就係食返一個豐富既下午茶,想食個吐司,去邊度食好?之前係尖沙咀幾出名下既Dazzling cafe,係銅鑼灣既分店都開左一段時間。之前都試過一次呢間,就係比佢既吐司吸引左,忍唔住要食多次,好好慰勞下自己。講返黎食野之前,等位既情況先,一如以往,呢度食好野要等位是常識吧!就算係比較少人食野既4點零時段,呢度都係要等位,為左食好野,等下又有乜所謂,門口有禮貌既台灣店員,係門口派飛仔既我地,見到前面約有6個客人左右,等左三四個字,都唔算耐既。入到去環境舒適,幾Grand既裝修設計,一班侍應著住女僕服裝,都幾特別既感覺,主要係佢地服務態度,的確係好好。講到食物,我地叫左一個就愛草莓蜜糖吐司($98)都有啲貴,但係味道就攞滿分!點解叫就愛草莓?我相信士多啤梨控都會鍾意食,原因在於佢用左好幾樣士多啤梨既食材去處理,包括士多啤梨粒、果JAM同埋一啲果茸,都係同士多啤梨有關的。外觀上都好吸引,我諗好多女仔都會鍾意,其實第一次食既朋友都唔使太擔心,因為侍應會好樂意為你去講解點樣去切同食,佢會先幫你落刀,大致切開幾份,係吐司既裏頭,係一細塊一細塊已經切好既小吐司

就愛草莓蜜糖吐司
點解叫就愛草莓?我相信士多啤梨控都會鍾意食,原因在於佢用左好幾樣士多啤梨既食材去處理,包括士多啤梨粒、果JAM同埋一啲果茸,都係同士多啤梨有關的。外觀上都好吸引,我諗好多女仔都會鍾意,其實第一次食既朋友都唔使太擔心,因為侍應會好樂意為你去講解點樣去切同食,佢會先幫你落刀,大致切開幾份,係吐司既裏頭,係一細塊一細塊已經切好既小吐司,只要叉著佢地,點啲雪榚同CREAM同啲汁,味道非常之夾,一試難忘!雖然貴少少,但都值既!

餐中叫左兩杯野飲,包括︰

香草抹茶歐蕾($45)
香草抹茶歐蕾
仲夏熱帶水果茶($52)
仲夏熱帶水果茶
抹茶歐蕾好重抹茶味,都幾甜的,同埋食完吐司飲呢個有點兒膩,因為佢有幾多奶泡,同埋都幾濃,如果食其他咸食配呢個係OK既!另外個杯水果茶配吐司就岩岩好,因為佢都幾清新,始於都係用水果去整,淡淡既甜味,加上佢個果汁,可以消消濟,飲幾多,斟幾多,係不錯既選擇!

整體係講,色香味、環境同服務我都係比高分既,係收費貴少少,埋單二百蚊多啲,但一分錢一分貨,都係極力推廌的一間餐廳!
2016-11-14
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$110 (Tea)
就愛草莓蜜糖吐司
香草抹茶歐蕾