2020-01-22 747 views
呢間日本餐廳並唔起眼,門口好窄,只得一本餐牌,仲要係地牢。不過當時餐牌展示咗呢碗北海道小樽海鮮丼,非常吸引,所以就入咗去啦!呢碗海鮮丼並無令我失望,雖然價錢有啲貴,但質素好高,每款刺身都好鮮甜,尤其是係吞拿魚,入口是超級香,海膽同魚子份量亦好足夠,咁多款刺身入面,我覺得三文魚未夠油香,其他都超正!同埋佢個醋飯粒粒都非常飽滿,口感煙軔。另外餐牌以外仲有一個拉麵吉列豬扒飯套餐,只是$168就已經有拉麵,吉列豬扒,沙律,茶碗蒸,芝麻。佢嘅拉麵可以選擇豬骨湯同鹽味,最後我就揀咗鹽味。佢個湯底加左柚子,咸得來好清香,麵質彈牙,清爽唔肥膩。而佢嘅吉列豬扒皮薄酥脆,豬肉厚實多汁,灑上芝麻之後超級惹味!