2022-07-25
Bookmark左好耐 今晚終於食到樂師傅嘅鐵板燒啦😍 餐廳近柯士甸站 吧枱位置可以坐6-8人 如果想睇住師傅烹調食物就記得book枱啦😝 OpenRice 訂座仲有8折架🤭今晚我哋揀左份omakase 再單點左幾款食品👅😍十八層海膽杯呢度嘅signature 每一台必點😆 一杯入面有齊18款美味刺身 包括燒白飯魚脆片 黑魚子 北海道紫海膽 沖繩海葡萄 帆立貝 明太子沙律 牡丹蝦 北海道紫海膽 海膽魷魚 凍磯煮鮑魚 北歐花膠 藍鯖吞拿魚拖羅蓉 北海道粒貝三文魚子 北海道松葉蟹肉 北海道紫海膽 鮮海帶碎🤤 店員教我地先品嚐面層嘅白飯魚脆片 黑魚子 北海道紫海膽 然後再將其餘食材倒出碟中撈均食😍 海膽新鮮鮮甜 其餘每款食材都鮮味十足 每一啖都非常奢侈👅😋法式煎鵝肝配時令水果一客有兩件肥美鵝肝 喺鐵板上煎到金黃香脆😍 先食一口原味 再放上准山餅上品嚐 非常特別🤭 另外仲配有紅酒雪梨 中和油膩感👍🏻🦀火焰海膽甲羅燒omakase時令前菜分別有玉子燒同海膽丸🥚時令沙律薯仔沙律同沙葛 開胃👍🏻火焰海膽甲羅燒超吸睛😍 店員送上一客用紙包住嘅菜式 再會係你面前點火🔥 幾秒後 一個勁豐富嘅海膽甲羅燒就出
今晚我哋揀左份omakase 再單點左幾款食品👅
分別有玉子燒同海膽丸🥚
時令沙律
薯仔沙律同沙葛 開胃👍🏻
火焰海膽甲羅燒
超吸睛😍 店員送上一客用紙包住嘅菜式 再會係你面前點火🔥 幾秒後 一個勁豐富嘅海膽甲羅燒就出現左係你面前🤭 除咗面頭鋪滿海膽 仲有三文魚子同黑魚子 甲羅燒入邊仲有蟹肉 蟹膏同洋蔥等等食材🤤 真係2個人食都絕對足夠👅
鐵板原隻斑馬賴尿蝦
斑馬賴尿蝦非常新鮮 仲有大大條蝦膏😍 簡簡單單已經好美味👍🏻
時令鐵板肉類
黑毛豚肉粒配上蜜桃醬 本身豚肉粒肉質爽口 就咁食已經好好食 加上酸酸甜甜嘅醬汁更加開胃😋
燒野菜
一碟有多款野菜 顏色鮮艷 中和肉類不失為一個好選擇😍
創作時令主食
蘭王炒飯 師傅熟練咁將椰菜花碎加入炒飯 最後加上一隻香煎蘭王 大飽眼福🤭
特色紙包花膠羊肚菌蜆湯
湯底有花膠 羊肚菌 大蜆同海帶 味道非常清甜 作為結尾不錯🌟