2022-07-13 59 views
今日約咗個好耐冇見嘅舊同事嚟到旺角創興廣場18樓,心水清嘅朋友就知道又食18樓雞煲喇🙊上年食過荃灣分店一次,今次睇到旺角店喺裝修方面更加有特色,因為內裡用咗啲舊式招牌,模仿舊時香港嘅場景🇭🇰仲有啲霓虹燈牌,裝修風格幾有心思😬食雞煲有A、B、C餐可以選擇,分別在於可以食到更加多唔同種類嘅肉類、海鮮🍥我哋今日主要食下雞煲同埋吹下水,所以就揀咗A餐~坐低冇幾分鐘,店員已經好快手咁捧上香噴噴嘅雞煲喇😍上枱之後再煮多陣就可以食,雞肉嘅肉質好嫩滑,醬料惹味😋雞煲最緊要係醬汁、雞件,呢度兩樣都做到水準以上,唔怪得呢晚係平日都咁多人幫襯啦!肥牛幾靚仔,我哋總共叫咗佢幾round,牛肉嘅質素對得住呢個價錢有餘!👍除咗雞煲之外,其他配料全部用QR Code就可以落單,食咗好多海鮮同埋丸類😆餐廳有大大個雪櫃,擺咗好多種菜類可以俾客人自取👍我食雞煲特別鍾意食菜,因為食菜可以索埋雞煲啲香辣醬汁,食落就更加吸引😋自家製冬瓜茶呢度除咗提供最大路、最基本嘅汽水飲品之外,仲有自家製嘅冬瓜茶,喺汽水以外有啲新選擇🤣抹茶雪糕原本打邊爐已經食到好飽,不過見到有雪糕機就心動了,即刻整返杯雪糕過下癮,側邊仲有toppings可以

自家製冬瓜茶

抹茶雪糕
原本打邊爐已經食到好飽,不過見到有雪糕機就心動了,即刻整返杯雪糕過下癮,側邊仲有toppings可以落!

呢個價位,喺旺角鬧市食雞煲打邊爐,算係幾抵食👍雖然晚市嘅人流好旺,不過店員上菜、收碟速度好快👍