Restaurant: Godiva Chocolatier (青衣城1)
Terms & Details:
呢間Godiva朱古力專賣店 店名下面寫住來自比利時 1926年 我對食朱古力唔講究 今次黎係食佢既雪糕相信好多人對呢間Godiva都唔陌生 因為佢都幾多分店下 而且產品又有一定吸引力 再加上間唔時都會推出限時幾日既 朱古力雪糕買一送一優惠 令價錢比較親民 所以接觸到佢鋪出品既人都唔少 不過如果起買一送一期間買通常都比較多人幫襯 雪糕機會容易過熱 所以比較溶得快 如果影相就要快手 影完即刻食 唔好慢慢研究喇雪糕方面 可以選擇扭紋 淨係雲尼拿 或朱古力 鐘意特濃 想要重朱古力味就一定要試下淨朱古力味 香滑既朱古力雪糕淋上搭上濃郁既朱古力醬 咬落筒邊有圍左一小圈朱古力脆片既甜筒 令到食落去口感好好 味道亦有小小層次咁咁我就選擇扭紋 會相對就咁朱古力甜返小小 因為佢雲尼拿雪糕都幾甜 唔好好甜 就咁簡食凈朱古力比較容易接受同埋呢度既雪糕係食得之餘又睇得 絕對唔失禮 相機食先既佳品 適合俾任何人打卡 起雪糕既頂部仲插左一塊Godiva薄片朱古力 令到個雪糕睇落都高級啲 不過其實插起上面嗰塊薄片朱古力係店裡面 相對質素平平既一款 唔可以用佢哋店舖其他一啲有內餡 或手工既朱古力既質素比較 如果大家想

如果大家想試真啲比利時朱古力 建議可以搵店員推薦買返幾粒食