2021-01-02 371 views
去到元朗入下白泥前先去吃個早餐朋友大左我去呢間~個名好靚嘅茶記~店內已經感受到有懷舊氣息,入到去感覺更加好,懷舊得來很整潔,而且店非常堅持每台只能有兩個人(唔會喺台中更加塊版之後放四個)空間感唔錯.入到去抬頭看會見到小飛俠但係因為呢排比較晏起身去到11:45 早餐最遲11:30,所以唯有叫其他.朋友點了他們的招牌雞髀🍗系列,雖然佢係男仔但係話點都會分到啲俾我食因為真係好大隻,所以我便點了豐富常餐✨我個餐到先,👍🏻牛肉米粉:真係冇乜味精,豬骨湯底雖然淡啲但係都幾好味,牛肉生鮮(如果鍾意食濃味嘅朋友會覺得偏淡)👍🏻前雙蛋午餐肉多士:豐富水準好👍🏻奶茶:高質素茶記奶茶嘩,朋友個餐終於嚟到(約15分鐘)隻雞比差唔多有我三隻手掌(我隻手比較細,其他人可能係兩隻)唔單止得個大字,外脆內軟,仲要勁多肉汁,OMG (女士要小心份量都真係大)總結:食物:(茶記黎講)9環境:7.5清潔:7服務:7(茶記黎講真係幾好,當然唔好預佢酒店嘅服務)性價比:7.5回頭率:8(每次有朋友冇嚟過都應該會帶佢食雞髀🍗)
去到元朗入下白泥前先去吃個早餐
朋友大左我去呢間~個名好靚嘅茶記~

入到去抬頭看會見到小飛俠

我個餐到先,
👍🏻前雙蛋午餐肉多士:豐富水準好
👍🏻奶茶:高質素茶記奶茶

嘩,朋友個餐終於嚟到(約15分鐘)
隻雞比差唔多有我三隻手掌(我隻手比較細,其他人可能係兩隻)

唔單止得個大字,外脆內軟,仲要勁多肉汁,OMG
(女士要小心份量都真係大)

總結:
食物:(茶記黎講)9
環境:7.5
清潔:7
服務:7(茶記黎講真係幾好,當然唔好預佢酒店嘅服務)
性價比:7.5
回頭率:8(每次有朋友冇嚟過都應該會帶佢食雞髀🍗)

招牌雞髀
2020-12-29
$50 (Lunch)
招牌雞髀
  • 生炸無敵大雞脾太陽蛋飯