放工之後想同朋友搵個地方chill 下,傾下計,又想食海鮮,搵到位於銅鑼灣The Zing!16樓嘅Starry Night !雖然係樓上鋪,但係位置都好容易搵到,喺時代廣場行過去都唔使5分鐘嘅路程。一開lift 門就已經係餐廳,有卡位,有吧枱,我地就揀咗吧枱。經過侍應嘅介紹之後,我哋就揀咗120分鐘( $468 )嘅任食生蠔餐。$468除咗可以任食生蠔之外,仲可以揀一個主菜(西冷牛扒、紐西蘭羊架、卡邦尼意粉),伴隨主菜仲有黑糖麵包、海鮮忌廉湯、煙三文魚前菜,好豐富!主菜我哋揀咗西冷牛扒,五成熟。牛扒份量多,煎到好香,肉厚粉嫩而且多汁,值得一讚!另外一款主菜,我哋就揀咗卡邦尼意粉,原本對意粉冇咩期望,點知食落有驚喜。麵條有咬口,唔會過淋,而且個汁好creamy ,加上煙肉嘅鹹香,配合得恰到好處!到咗今晚嘅主角「蠔」,生蠔拼盤包括有兩款蠔(愛爾蘭生蠔、法國生蠔)、螺、凍蝦愛爾蘭生蠔、法國生蠔!日本生蠔:蠔味夠濃,有淡淡海水味,帶子位極鮮甜,細膩的口感,入口回甘!法國生蠔:被譽為生蠔界中嘅勞斯萊斯,肉質肥厚,口感爽脆鮮甜而且結實有彈性!餐廳處理生蠔10分乾淨,以前食生蠔好怕會肚痛,但係今次

餐廳處理生蠔10分乾淨,以前食生蠔好怕會肚痛,但係今次encore左兩round都冇事!