2017-09-18 4117 views
從朋友口中得知交加里Burger Home結左業,本來都幾傷心、因為果度有素漢堡食…而且價錢亦好合理。我同朋友都成日去食、我地叫呢間店做「包包」。前排在公司附近、灣仔圖書館果條街搵到一間叫 “Burger Home 2.0”,相信係包包既化身,實在太掛住啦,一知佢開返即刻去食。 咦素食burger多左幾款wo~多左素魚柳包同埋芝士手打牛肉漢堡包,而且仲要配蜜桃醬添,咁吸引、點可以唔叫?!一個包入面居然有3大條素魚柳!!!!!!!!!!!!!!!真係夠曬抵食。個包實在大到我個口係食唔曬個包,所以我抽左一條素魚柳出黎就咁食。一撕開又真係嚇親,d纖維同真既魚柳又真係一樣樣,中間仲好Juicy添。之後再夾埋個包同其他料一齊食,發現所謂既蜜桃醬一d都唔出味、既唔酸又唔香完全食唔出用咩整。其實反而用最傳統既青瓜沙律醬仲實際…我朋友就食芝士手打牛肉漢堡包同麥樂雞,麥樂雞個醬就確係好味!入面仲有一粒粒疑似蔬菜粒,口感都幾豐富同相當開胃。繼我話素魚柳包應該改用呢個醬,事關襯煎炸野真係一流,100分呀!由於實在太好食,所以食曬D薯條都唔夠喉。佢出面有好多醬可以俾我地選擇,最基本一定係有茄汁、芥末同辣椒仔。

從朋友口中得知交加里Burger Home結左業,

前排在公司附近、

咦素食burger
素素魚柳包

個包實在大到我個口係食唔曬個包,
傳統既青瓜沙律醬仲實際…

100分呀!

茄汁、芥末同辣椒仔。我以為放出黎個原意一定係俾客人添,但我多次行過去想加醬都被職員不停話:「得!你想要咩我幫你。」我知道佢係好熱心幫我,但有時我都唔想太麻煩佢地、想自己享受下添醬既自由
。其實站在餐廳立場,會唔會佢地唔想客人亂咁加醬造成浪費呢?但如果係咁索性唔好set個混醬counter啦~媽,好亂呀!

補充返薯條,夠熱外脆,但有少許粉同唔夠咸。

真係食開有條癮、唔夠食就再叫多一個炸野食下,係你啦洋蔥圈!

個賣相比其他菜式失望,
炸得好似稍稍啡過頭、唔夠金黃。攞上手比較多油,個洋蔥圈亦都幾硬同重。食落都非常麻煩,個洋蔥咬唔斷同埋好薄、一咬就抽曬成條洋蔥出黎、洋蔥同個皮分離。建
議可以用返個脆少少既脆漿同闊dd既洋蔥會好食好多!

非常之期待Burger Home 2.0會再有更多精彩既素食選擇😉!
素素魚柳包