2020-10-08
放假想鋸扒,見到附近開了一間專食扒的餐廳,作為牛魔王的我當然要去!⭐️吉烈豬柳($20)堅是$20!本身以為$20是細塊吉烈豬扒作為小食,原來真是一個完整的鐵板餐!不過就每日限定50 份。吉烈豬柳竟 宮崎快樂豬製成!(什麼是快樂豬?我都唔sure,餐牌咁寫)聽講鋒膳的招牌叉燒都是用這種豬,肉味鮮香有嚼勁。正喎!⭐️美國雞扒 - 超大塊,我第一次食咁大塊的雞扒。肉質嫩滑,鐵板烤香又保留到肉汁,好香好好食。⭐️牛排肉眼 - 採用紐西蘭Affco牛肉,七成熟,好鮮美,好香牛肉味,一大塊連同黑椒汁啖啖肉超滿足!見到餐牌寫試:本店絕不採用鬆肉粉及食粉醃製食物,食得更放心。每一個鐵板加$18 就可以轉餐,有餐湯,飯/意粉/薯條,還有牛油餐包、飲品及甜品,抵到爆!⭐️手打牛肉漢堡除鐵板以外,店員又推介限時半價優惠的芝士牛肉漢堡包,原價$58現在$24。原本這個手打牛肉漢堡也是餐廳主打!想不到漢堡扒同樣以靚牛肉做,也是採用Affco 牛柳、西冷和肉眼攪碎而成。6oz超級厚身,好juicy,平時餐廳會用芝麻包,這次是更鬆軟的洋蔥包,更加有厚度又更香。加上多汁牛肉味香濃,漢堡迷必試呀!真心好抵食,肉質好又大份,性
⭐️吉烈豬柳($20)
⭐️手打牛肉漢堡
真心好抵食,肉質好又大份,性價比好高呀。