2006-03-07
其實我係05年12月23日去lee度幫陳, 係為男朋友慶祝生日, 不過依家先得閒寫番個食評.環境方面: 當日好多人, 可能接近聖誕的關係, 其實我已經預早成個幾禮拜book位, 但都係要坐路口位, 餐廳面積好似細左d, 坐位較密.食物方面: 味道唔錯, 我覺得幾好, 頭盤較為出色, 而且一個set, 可以試到咁多唔同食物, 我覺得lee個形式幾好, lee 餐我地兩個都好飽.服務方面: 基本上服務都幾好, 有禮貌, 而且要水有水, 速度快, 亦都有給予客人意見. 唯獨係當日預早訂左蛋糕(是餐廳送的火燄雪山), 本來男朋友係唔知, 點知我地食完整個dinner(包括飲品&甜品), 再坐多30mins.個蛋糕仍未送上, 中途已經借意走開提waiter欠蛋糕, 叫佢地快d送上, 結果等到由暗追, 變明追, 足足等左45mins.先到, 雖然咩驚喜都無, 但係個蛋糕真係做得唔錯, 著晒火, 有名, 又有生日歌.我order左$148 dinner 好似有4個頭盤, 1個main, 1個甜品同飲品. 頭盤: 有鵝肝(麻麻地, 唔好食), 沙律2客(兩個都好好味), 芝士包(ok, 不過無想像
我order左$148 dinner 好似有4個頭盤, 1個main, 1個甜品同飲品. 頭盤: 有鵝肝(麻麻地, 唔好食), 沙律2客(兩個都好好味), 芝士包(ok, 不過無想像中咁好味). 主菜: 要左個有魚, 有鴨胸的意大利飯(味道幾特別, 唔太漏, 幾好), 甜品(total 有5款, 但係8:00 pm 時得番3款, 結果我選了朱古力慕士蛋糕, ok啦, 無咩特別)
男朋友order左$168 dinner + $20 house wine
wine 唔得, 差過係supermarket 買$79/支.
頭盤有6個, main course 2個, 甜品& 飲品, 其實我已經唔記得佢order 左d 咩, 但佢話overall 黎講都幾好, 值得一讚係甜品法式焦糖燉蛋.