2012-01-01
2011-12-31**剛剛完成盤龍峽3日2夜之旅,,行程是十分開心和充滿驚喜的.. 回到中港城已差不多八點啦,,本想在尖咀随便找個餐廰食飯,,凑凑熱鬧倒數,,但看到擁擠的人潮,便投降了,還是回元朗吧,因為男朋友想再次造訪佳記甜品, 挑戰B仔涼粉.好不容易,在OR search 到”泰好味”,,口碑都很不錯呢,,便滿心歡喜地來到元朗. 地方真的不太好找,都繞了好一段路才找到. 地方真的不是太好,是後巷,店內只有2張枱, 我們好彩可以坐內堂. 因為已在OR取經,所以好快就可以落單啦青木瓜沙律 ($45) 好辣呀><”” 我同男朋友都辣到出曬眼水,,我地都食得辣既(小小地啦XD),,但唔小心食到件勁野,,所以特別辣,,同埋可能我唔太鐘意呢類型既沙律啦,,我原本以為系熟咗嗰d木瓜塊黎噶,,點知自己睇少咗一個字,,"青"我木瓜,,==" 原來系用青木瓜,,炮成絲做既沙律,,中間加咗好多花生,,蝦米仔,,同蕃茄,,我就覺得好一般啦,,我食得有d勉強..專挑蝦米仔食,,香口嘛,,但男朋友就覺得呢個沙律ok,,幾開胃wo,,馬拉盞通菜 ($43) 呢味系去小炒館必叫既送,,好惹味,,
因為已在OR取經,所以好快就可以落單啦
青木瓜沙律 ($45)
馬拉盞通菜 ($43)
豉椒炒蟶子($68)
辣椒膏炒飯($46)
Other Info. :
[b]祝福大家新年快樂,,2012事事如意^^[/b]