2011-09-11
點解在慶祝紀念不能選擇中秋? 中秋唔賀得咩share information:訂位@ July2011用餐 @ 10 Sep 2011Dinner Buffet @ Sat: HKD508pp + 10% service charge = HKD508.80 Timing: 1800 - 2200人數: 3這是今年第二次到金鐘三寶食buffet, 上次是The Lounge, JW Marriott 的 Tea Buffet. 就咁比較的話, 親愛的都話今次好正, 其實唔係咁比較架喎~Tea vs Dinner, $$ vs $$$$不過, Garden Cafe 又坐得幾舒服既, 是餐台, 不是茶几。(少少離題: 上次去Lounge, JW Marriott食tea buffet因為坐得夠耐, 可以傾計, 野食當然唔夠dinner多, 算是正常的)幾年無去, 都無特別問佢有咩食, oyster is not my favourite, 雖然真係無, 但只係食蝦 (龍蝦凍蝦中式蝦), 今年餘下的月份都可以唔使食蝦了~在1805到達, 我戰鬥了很多個round, 終於在2030停左手,
share information:
訂位@ July2011
用餐 @ 10 Sep 2011
Timing: 1800 - 2200
人數: 3
就咁比較的話, 親愛的都話今次好正, 其實唔係咁比較架喎~
Tea vs Dinner, $$ vs $$$$
幾年無去, 都無特別問佢有咩食,
坐特舒舒服服, 當然要傾下閒計啦,
去到2115, mami再出戰,
竟然"聊"起大家的食欲!! 哈哈
茶啡, 熱的話, 是用一個小壺上的, 我喜歡, 熱檸水也是哦!!
(所以無叫coffee囉 )
噢,只可以upload 8 張相嗎?
咁甜品的部份就用文字描述啦:
有好多的的式式的, cheese cake也的式, 不是切餅, but點解無餅底?! (um....)
有師傅煎crepe, 可放雪糕入去架!
仲有soffle (我有冇串錯字?), soft icecream on cone, 炒雪糕~
呀, 麵檔師傅會take care埋肉檔, 有牛, 蜜糖豬, 仲有就係: 酥皮三文魚批啦! 正架呢個!
好彩我有gift coupon可以free 2 person, 只有1位要比錢, 如果3個都要比錢…我就慘囉…
媽咪同細佬都食得開心, 我就開心啦!