2018-01-08 201 views
晚上十點幾放咗工之後 同朋友即興約落觀塘附近食糖水 行行下見到呢間葫蘆館就好自然咁行左入去小店賣既都係以中式既糖水為主 望下個餐牌 薑汁撞奶竟然都有10隻味可以揀就知呢樣嘢就係間鋪嘅名物啦我原本都想好試吓薑汁撞奶 但自己對薑味一直比較抗拒 所以都係退而求其次 食返個芝麻蛋白燉鮮奶 ($27)擺上台望到嘅只係芝麻糊 然後用匙羹一舀 就見到下面又香又滑嘅燉奶 芝麻糊唔會太甜 同燉奶撈埋一齊食 都唔錯 感覺好養生朋友叫咗個番薯糖水 ($17) 佢話薑味夠辣夠香 要趁熱食先係最正 之後我都試食左一啖 對我黎講真係辣到不得了

芝麻蛋白燉鮮奶

番薯糖水
2018-01-06
$22 (Last Night Supper)
芝麻蛋白燉鮮奶