2018-04-03 137 views
又係我山長水遠入元朗搵男朋友ge時候,元朗多美食係人都知嫁啦。食左好多餐中餐又唔想排隊,昔逢8點,可能過左個peak time,我地去到夏捌月試試運氣。去到等左5-10分鐘到就有枱,可能上一round d人食飽走,所以就好快有枱。男朋友之前黎食過豬手同蟹肉蟹膏意粉,所以我就叫返呢2個喇叫左一個餐, 加餐就比多20元。有沙律,餐湯揀。我地揀左紅湯,同叫左個樽仔奶茶。眼見每枱都有支,當然我都要試下啦,要注意樽仔奶茶加8元。首先上菜ge係紅湯加蒜蓉包,個包就似係多士咁,但就細細片,有d似細個小學零食個d多士餅。但佢就真係包黎ge,少少暖。二話不說,飲啖湯先,有少少辣,見到有少許牛肉粒。味道不錯,用黎點包食一流之後就上左個蟹肉蟹膏意粉 $98 (評分7/10)我好怕d蟹膏有時有d腥臭味,呢間用料幾好,食落無腥味,每啖都有少許蟹肉醉。佢係結身ge膏所以每條意粉都有忌廉蟹膏汁,相當野味。但如果多吃幾口就會有點膩差不多食完就有豬手上場, 德國咸豬手配蜜糖芥末汁$ 158(評分7/10),份量好大,佢本身已經切分開左d肉同骨。佢本身分左d肉,所以好易就可以切黎食。皮燒到好脆,肉好扎實。一啖皮加一啖肉再

之後就上左個蟹肉蟹膏意粉 $98 (評分7/10)

差不多食完就有豬手上場, 德國咸豬手配蜜糖芥末汁$ 158(評分7/10),份量好大,佢本身已經切分開左d肉同骨。佢本身分左d肉,所以好易就可以切黎食。皮燒到好脆,肉好扎實。一啖皮加一啖肉再點d 芥辣,正!佢本身就有提供蜜糖芥未醬,但味道都不錯,食落甜甜辣辣。因為本身熱辣辣,所以點都好好食。但因為本身太濟,所以食唔到好多件就收手了,我男朋友就有多食2件了。

最後飲左個樽仔奶茶$ (評分6/10),佢雪得好凍所以勁爽飲落。但就略微少左茶味,如果茶味重d就更好。
2018-03-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 蟹肉蟹膏意粉