2018-06-24 522 views
掃街第一間,係佢地岩岩開店無耐就當開胃前菜過黎買,已經有兩三個人~不過唔算多人好快就到我地~揀左個涼拌手工涼皮,淨涼皮$25,加$4海帶絲~因為同朋友一樣唔係好食得辣同芫茜,但鍾意食佢其他味,所以嗌走辣走芫茜,但姐姐建議加少少辣,就聽左佢講加dd~短髮呢位姐姐態度友好加燦爛笑容睇住佢係一個大鐵兜撈呀撈,好快完成,好在聽姐姐建議加少少辣,加左好少量辣黎吊味,如果唔辣就真係好普通一碗野~個辣岩岩好,同朋友都食到,覺得已經夠哂惹味~涼皮 :幾好味喎!一片片半透明涼皮唔會溶溶爛爛,食落滑滑地,口感QQ,夾起都有d挺身,厚薄適中大細岩岩好,唔會食到嘴周圍都汁!海帶絲:爽有咬口,但係我唔太鍾意,覺得成碗都係比較林身,突然有比較硬既口感好似有野銀住個口咁,加上味道…麻麻地,沾唔到汁,好似獨立食緊,甚至想挑走…配料 :青瓜絲掛到汁,外加帶出原本清新味,成碗即刻解哂膩!菜脯酸酸甜甜爽口!。因為涼皮唔算索到汁,只算痴到少少汁,就算姐姐撈好到我地手,面中層涼皮D汁流哂落碗底,食到底會覺得有小小咸,要自己食幾口就再撈一撈,青瓜﹑蔥就索到汁,菜脯味重,一口夾到哂同涼皮一齊放入口就最好味!。$29超大碗,唔Sha

揀左個涼拌手工涼皮,淨涼皮$25,加$4海帶絲~
短髮呢位姐姐態度友好加燦爛笑容

手工涼拌粉皮

睇住佢係一個大鐵兜撈呀撈,好快完成,

大細岩岩好,唔會食到嘴周圍都汁!

。$29超大碗,唔Share同人食就可以當正餐食啦!

。會唔會再光顧:會,遇正呢位姐姐態度良好,味道唔錯,價錢唔貴咁大碗,下次試涼拌撈麵~
2018-06-22
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
手工涼拌粉皮