2018-10-23 85 views
有好多朋友都同我講,觀塘有一間隱世既工廈意大利餐廳,好好食,而且環境仲不錯,人流非常多,一定要早兩日book位,成日都好想去試吓,早兩日朋友book咗位,今日同我去食位置位於工廈嘅5樓,一出lift,已經見到呢間go inside kitchen,非常容易尋找👍🏻一入到去左邊廚房非常大,見到每一個職員都非常忙碌,全心全力去做好過晩餐😍所有嘅碗碟刀叉都排放得非常整齊😌入到去見到地方不是太大,唔怪得知朋友話一定要book 位,每一張枱都排得非常整齊,乾淨,餐桌上乾淨到反光的😂主菜有意粉,飯,豬,牛....基本意大利餐廳要有嘅都齊晒,種類都有好多款👍🏻尤其是甜品有三款選擇上面有4 片巴馬火腿,味道不是太鹹,口感煙煙銀銀👍🏻非常特別,每一片巴馬火腿下面都有一片蜜瓜,兩款食物混在一起,食口感好特別😌每個晚餐都有一餐湯,今日係忌廉粟米湯,粟米蓉已經溶晒入湯,味道非常香濃, 餐通上面仲拉花😍食得又睇得蒜蓉味嘅法包上面,塗咗好多嘅蒜蓉,用焗爐焗到金黃色,非常香脆仲要熱辣辣,一個晚餐跟一片包真係唔夠喉晚餐加$68有四隻芝士焗生蠔,好嘅size並不是太大隻,但是味道冇得頂芝士味夠濃,而且非常新鮮咬落一啖,
仲要熱辣辣,一個晚餐跟一片包
真係唔夠喉
芝士味夠濃,而且非常新鮮
咬落一啖,蠔汁都出晒黎,好鲜甜
德國黑椒豬手$168,肉質爽口,又唔太鹹,唔會覺得有油膩嘅感覺,豬手嘅大骨頭已經比廚師起咗出嚟,非常細心😌旁邊配有黑椒汁,小小辣,香濃嘅黑椒味,仲有啲沙律菜非常新鮮,最好嘅就係醬汁唔夠,職員非常樂意再添加
八oz 嘅西冷牛扒,分量剛剛好,今次叫咗七成熟,我比較喜歡食熟一點,完全沒有血水,啱晒我嘅要求😚肉質好林,牛肉味重👍🏻旁邊嘅燒汁都唔需要點,都有足夠嘅味道
晚餐會有三個甜品選擇,我揀咗芝士蛋糕,上面有大量嘅藍妹醬汁,芝士味夠濃,最重要係芝士蛋糕夠凍,相信係剛剛在雪櫃拿出來
開始接近七點半,人流都開始多啦