2019-05-31
馬鞍山茶木應該係全香港最差的茶木分店之一。D職員黑口黑面,動作又慢,平日時間食客不多,餐廳內有多張吉檯,攞籌後即使有多個空位亦不安排客人入座。我點了午餐Set鳳梨甜酸鱸魚柳配古早肉燥手作麵,飲品選了紅豆薏米水。Lunch Set $69,連加一埋單$75.9。等左一段時間,終於送餐黎,賣相都唔錯。不過睇真d,送錯食物。我明明點了古早肉燥手作麵,但送來的卻是紅燒牛肉手作麵。唉!等左咁耐先等到職員送餐黎,唔想又再等過,加上d職員黑口黑面,都費事叫佢地換過。部分職員不是背著客人,就是只顧聊天,我跟附近幾檯食客想加水,都不知道揮左手幾耐先有職員黑住面黎加水。鳳梨甜酸鱸魚柳酸酸甜甜夠醒胃,魚煮得夠滑,水準之作。紅燒牛肉手作麵不過不失,正正常常,始終我點的不是它,絕不能稱上美味。紅豆薏米水還可以,紅豆薏米份量適中,紅豆煮得夠淋,整杯飲品清清地都幾好。食物質素不過不失,但建議加強職員培訓,服務態度有待改善。
食物質素不過不失,但建議加強職員培訓,服務態度有待改善。