2019-06-02
今日同細妹去咗食山東小館 雖然位置有啲格攝 但係仍然有唔少人嚟幫襯呢度啲嘢又平又抵食 我哋嗌咗個二人餐 叫到成枱都係嘢 都係135蚊咋 二人餐包兩個麵 兩個小食 兩個甜品 我哋叫咗個麻醬雞絲撈麵 清湯排骨刀削麵 口水雞翼 同口水皮蛋 另外仲叫多咗碟菜 同清湯炒手清湯排骨刀削麵 清個雞湯睇得出淆咗好耐 所以個刀削麵好入味 而且啲排骨燉到lum哂 所以一咬就入口即溶 整體嚟講都算唔錯 至於麻醬雞絲撈麵就一般般 味道淡咗少少 但係都算ok 而清湯炒手入面嘅雲吞都算足料 加埋佢個雞湯 好滑好順口 我既食法會將雲吞點口水雞翼嘅辣汁 咁就更加惹味口水雞翼同口水皮蛋 兩樣都係凍食 雖然睇落去好多辣油 但係食落去只係少少辣 啱曬啲 想惹味少少 但係又唔想咁熱氣嘅朋友 廚師仲好細心咁 切開咗兩邊雞翼同皮蛋 可以畀我哋一啖食曬 整體嚟講 雞翼同皮蛋都好入味 配埋兩個麵味道好清新 而且越食惹味我最欣賞嘅就係佢地既甜品 我哋叫左紅糖冰粉同養生銀耳羹 呢度嘅冰粉好出名 望落去賣相好靚 晶瑩剔透 食落去有啲似涼粉 而且味道好清甜 至於銀耳羹就更加一流 一啲都唔甜 睇得出無添加糖 而且仲有好多杞子添~ 食完所有嘢
我最欣賞嘅就係佢地既甜品 我哋叫左紅糖冰粉同養生銀耳羹 呢度嘅冰粉好出名 望落去賣相好靚 晶瑩剔透 食落去有啲似涼粉 而且味道好清甜 至於銀耳羹就更加一流 一啲都唔甜 睇得出無添加糖 而且仲有好多杞子添~ 食完所有嘢 最後以呢一碗甜品作為句號 真係可以幫我哋解膩