2020-01-19 87 views
呢間野位於黃埔aeon底層,食完可以行去aeon買野,一舉兩得。我地兩個人叫左巨多野食,超肚餓,包括酥炸皮蛋, 海鮮冬蔭大頭蝦湯,馬拉盞炒椰菜苗,菠蘿炒飯。另外叫左兩杯野飲,包括蝶豆花椰汁冰,同埋一杯熱薑茶。碟碟賣相都好好睇,先講下酥炸皮蛋,好有層次,最出面係一層麵包糠,然後係一層類似魚肉既物體,最後係皮蛋,相當香脆可口。大頭蝦湯好香好辣,唔食得辣既人就唔建議食,略嫌份量唔夠多,得兩隻蝦同幾粒菇,不過蝦相當大隻,所以尚可接受。菠蘿炒飯好多料,加埋豬肉鬆同腰果勁香。炒菜就不過不失,略嫌鹹左少少,好重蝦醬味。蝶豆花椰汁冰好香甜,解渴一流,食泰國菜必點飲料。薑茶好養生,超級辣,面頭加左d泰國既香茅,多重味覺享受。每樣菜都好有特色,係幾高質既泰國菜,如果可以係味道上稍作調整,會更出色。