2020-06-26
午餐嚟呢度食飯,雖然真係太多人,但如果要食一間價錢唔貴但又好食嘅餐廳,北角都真係冇乜幾多選擇。我同朋感覺嚟呢度叫咗個午餐,係白汁炸魚柳飯,白汁幾稠下,少少甜,炸魚柳比較熱,亦都脆。奶茶我叫咗少甜,所以就唔太甜,茶味係有,所以都較其他茶餐廳好飲。之後就係佢個阿華田脆爆西多士。西多士面頭鋪想一層非常濃厚的阿華田粉,再加上糖漿煉奶,配上熱辣辣的西多士外層,內裡是流沙夾心,四者混合埋一齊食,甜得黎新鮮,新鮮得黎有流心係個口入面。最好就係佢個咕嚕肉,咕嚕肉一般只可以在晚市先可以食到,但如果要在中午食的話,特別要求餐廳,餐廳也能做到的。外面食嘅咕嚕肉,一般都可能會有唔新鮮、肥肉少嘅情況出現,令到咕嚕肉變得唔好食,呢度嘅咕嚕肉,由於係新鮮整,新鮮炸,再加上肥肉同埋瘦肉嘅比例都好適中,配埋山楂汁酸酸甜甜地一齊食,就唔會覺得好油膩。