2020-09-23
難得於平日放半天假同男友去行街街,見社交平台早前有個post,話有間新開黃店好食,一於去幫襯食個Lunch支持下先。一進餐廳店員先替客人量體溫,之後就安排就坐送上清水,還詢問冷氣風口有否直吹感到不適,真是細心體貼呢。餐廳裝修主體為青綠色,牆上繪圖配合店名,所有餐具都重甸甸的,相信花了不少本錢吧。睇咗一陣Menu後,最後決定揀Lunch Set,男友要咗「露筍青瓜南瓜汁扁意粉 $72」,而我就叫咗「海鮮龍蝦忌廉汁意大利飯 $82」海鮮飯好有蝦味,平日唔太鍾意食嘅青口都覺得唔錯,成個飯都充滿鮮味又多海鮮,連嘴刁嘅男友都大讚至於個扁意粉亦非常good,露筍翠嫩,扁意軟硬度剛剛好,係一款非肉食嘅好選擇餐飲有別於一般嘅菊花青檸茶,飲落有啖啖嘅草本味道,非常清新;建議此款選擇熱飲會比凍飲出色埋單時發現有85折,一問之下原來此乃新張優惠。總括來講,以食物質素、服務、環境來講,呢一餐實在太抵啦﹗成間店嘅店員都好年青,希望佢哋繼續加油,要多多支持先得。
露筍青瓜南瓜汁扁意粉
海鮮龍蝦忌廉汁意大利飯
南瓜湯 (跟餐)
菊花青檸茶 (跟餐)