2020-10-06
❣️|威威推介|觀塘美味之選❣️泰記 (觀塘)地址:觀塘鴻圖道78號1樓4號鋪公司lunch hour得一個鐘😩好多時落得去買埋番上黎都用左半個鐘😭平時我都好鐘意去公司附近既一棟商廈買午餐🧐但有一個迷我始終解唔開🤣🤣🤣呢棟大廈無名架😂😂😂😂因為佢係鴻圖道既78號👉🏻所以我地成班同事都簡稱佢做「78」😝咁係「78」入面一上電梯右邊就會見到一間細細既店面👉🏻無堂食 只做外賣既泰式餐廳🙊———————————————————💁🏻♀️ 冬陰功大蝦金邊粉 $50威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👍🏻=👅x 6-10👎🏻=👅x 1-5)我每次去都會買呢個冬蔭功大蝦湯粉🤤🤤🤤 酸酸辣辣勁開胃冬蔭功湯主要由檸檬葉、香茅、蝦、蕃茄、洋菇等食材烹調成湯品😚😚 湯底用埋小蕃茄去煮更加特出個種酸味🤤🤤入面既大蝦🍤 係好新鮮爽口 👍🏻👍🏻絕對無因為浸喺湯入邊搞到林謝謝😎仲含豐富膳食纖維及蛋白質,香茅及檸檬葉對身體都有保健作用架🤤🤤‼️#hkfoodie #hongkong #冬陰功 #大蝦金邊粉 #觀塘 #觀塘鴻圖道 #鴻圖道78號 #泰國菜 #觀塘美食#美食#食好西 #威威為食仔 #威威要還債 #識食都要惜食
泰記 (觀塘)
無堂食 只做外賣既泰式餐廳🙊
———————————————————
💁🏻♀️ 冬陰功大蝦金邊粉 $50
威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅
(👍🏻=👅x 6-10👎🏻=👅x 1-5)
我每次去都會買呢個冬蔭功大蝦湯粉🤤🤤🤤 酸酸辣辣勁開胃
湯底用埋小蕃茄去煮更加特出個種酸味🤤🤤