2021-01-31 187 views
近日經常去搵住喺將軍澳嘅朋友由於限聚令關係經過海街檔丼都係關咗門每次經過我都俾佢嘅門面吸引住但無奈冇得食今次專登約朋友過嚟食個lunch店內嘅裝修又係好重日本風入到去就覺得自己置身於日本嘅居酒屋呢度除咗食海鮮檔丼之外仲推出左一個海膽窩燒蓋飯嘅套餐價錢都係五百零蚊左右, 但超級豐富點好呢一個餐之後店員會即刻拎白米放喺我哋面前煲, 煲20分鐘之後, 就會加入海膽加入海膽後焗5分鐘咁我哋就可以開餐啦呢隻澳洲海膽,海鮮味比較濃但係冇咁鮮甜我哋首先我哋將蛋黃同海膽撈埋一齊食非常邪惡 但好好食之後我哋就加咗鯛魚湯做茶漬飯加咗鯛魚湯嘅海膽鮮味更加突出我哋都好喜歡呢個食法成個餐包咗好多嘢食海街丼沙律入邊除咗沙律菜之外仲加入左竹輪同埋蟹柳,配上酸酸地嘅醬汁感覺非常清新呢個炸雞好值得一讚成個感覺唔會好油外皮好脆,肉質好juicy呢個日本凍辣蕃茄我自己超級鍾意醬汁有一點似辣味出前一丁嘅味道再配上咁甜嘅蕃茄Perfect match👍🏻👍🏻二次身就有油甘魚同拖羅,非常新鮮清酒煮蜆,有陣陣嘅清酒未唔錯呢度嘅食品質素唔差環境仲要非常之好價錢又唔會太貴一個我會再返嚟食嘅地方
近日經常去搵住喺將軍澳嘅朋友
由於限聚令關係經過海街檔丼都係關咗門
每次經過我都俾佢嘅門面吸引住
但無奈冇得食

今次專登約朋友過嚟食個lunch

店內嘅裝修又係好重日本風
入到去就覺得自己置身於日本嘅居酒屋

呢度除咗食海鮮檔丼之外仲推出左一個海膽窩燒蓋飯嘅套餐
價錢都係五百零蚊左右, 但超級豐富

加入海膽後焗5分鐘咁我哋就可以開餐啦
呢隻澳洲海膽,海鮮味比較濃但係冇咁鮮甜
我哋
首先我哋將蛋黃同海膽撈埋一齊食
非常邪惡 但好好食
之後我哋就加咗鯛魚湯做茶漬飯
加咗鯛魚湯嘅海膽鮮味更加突出
我哋都好喜歡呢個食法

成個餐包咗好多嘢食
海街丼沙律
入邊除咗沙律菜之外仲加入左竹輪同埋蟹柳,
配上酸酸地嘅醬汁感覺非常清新

呢個炸雞好值得一讚
成個感覺唔會好油
外皮好脆,肉質好juicy

呢個日本凍辣蕃茄我自己超級鍾意
醬汁有一點似辣味出前一丁嘅味道
再配上咁甜嘅蕃茄
Perfect match👍🏻👍🏻

二次身就有油甘魚同拖羅,非常新鮮

清酒煮蜆,有陣陣嘅清酒未
唔錯

呢度嘅食品質素唔差