2021-05-17 226 views
👧🏻_長洲一日遊3️⃣嚟到長洲 點可以唔試下馳名芒果糯米糍呢?第三站我地就嚟到允升甜品 一去到當然係要排隊啦 因為店內環境比較狹窄 所以為免阻止下一位食客 大家最好喺到你之前諗定食乜同攞定💰👍🏻差唔多到落單位置 見到幾位姐姐冇停咁包糯米糍 肥Glor見到都即刻留哂口水啊!·芒果糯米糍 $15比起其他長洲糯米糍 個人覺得哩個嘅size比較細!值得一讚嘅係同以前一樣咁皮薄 但係芒果嘅size就好似冇以前咁大 但都keep到鮮甜多汁嘅 還可以啦😐·芒果豆腐花 $24食完糯米糍再食呢碗豆腐花就好明顯食得出芒果質素有別!用來做糯米糍嘅芒果好明顯甜啲同埋冇咁多渣 豆腐花入邊嘅芒果就偏酸同多渣 唔係好建議叫🙌🏻#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩📍允升甜品 (長洲)長洲新興街5號地舖
👧🏻_長洲一日遊3️⃣

·芒果糯米糍 $15

·芒果豆腐花 $24
芒果豆腐花

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍允升甜品 (長洲)
長洲新興街5號地舖
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$20 (Tea)