2021-06-04 11 views
同老公慶祝周年紀念,淨係望個門面,再加埋咁啱有對外國人坐喺門口,成個畫面好浪漫。入到餐廳,雖然唔算有特別好華麗嘅裝修,但都感覺有用心擺設,從特色長袖好睇到呢個係讓大家好好飲一杯嘅地方。喺職員介紹底下,我哋叫咗支rhanleigh sauvignon blane ($198),然後可以優惠價$50食半打美國中碼生蠔。由於職員話今日啲美國生好肥美,所以老公已話不說叫多半打。支酒淡淡嘅花香,好易入口;生蠔就好重海水味,鮮甜!於是我哋忍唔住叫埋南非同法國吉拉多生蠔試。法國嗰隻真係肥美到食完返唔到轉頭!之後叫埋雞軟骨串同黑松露薯條,慢慢飲下酒傾吓計。本身以為雞軟骨串係串燒,原來係炸雞軟骨,而薯條嘅份量就好大,抵食!由於佢啲炸物係即叫即整,熱辣辣,夠脆,滿足。
由於職員話今日啲美國生好肥美,所以老公已話不說叫多半打。
之後叫埋雞軟骨串同黑松露薯條,慢慢飲下酒傾吓計。