2021-08-15 289 views
好耐無食金滿象,對上一次黎仲係有兩個舖位,有平民版粉麵餐牌同正價版兩款餐牌…今晚再次幫襯已經得返本舖一間同埋得返正價餐牌。酸辣鳳爪係泰國菜必叫,份量好足,非常入味,唔記得叫少辣食到個嘴有啲麻。青咖喱炒米,上面蟹肉唔少,不過唔係同個米粉一齊炒,所以啲蟹肉係原味黎,即係好清淡。但個米粉一樣好入味,而且係條條米粉都掛到汁,乾爽,好好食,食得好舒服。牛油大虎蝦係呢餐既亮點!真係好正好香好爽口!雖然百幾蚊只係得兩隻蝦,但係食完之後真係覺得值呢個價!蝦身有一隻女士手掌咁長既,蝦頭同蝦身差不多係1:1。唔係好大隻但都有啖啖肉既口感,加埋上面果層牛油麵包碎,食落好豐富,不過我唔食蝦頭,評唔到個頭有幾正…。雖然當下有少少唔夠喉,但一人一隻係幾fit ,我估食多隻會有啲膩,重牛油嘛。食完呢餐之後對金滿象有重新既印象,打算再試下餐牌上面其他食品,期待有更多驚喜。當晚星期六都好爆,見唔少人walkin 要係門外乾等,大家可以多善用open rice 訂位功能。

2021-08-14
$200 (Dinner)
  • 牛油焗大蝦