2021-12-01
冬天最岩就係打邊爐,今次同一班朋友黎左試呢間係深水埗新開既「蚊蚊豬」睇餐牌發現依家有期間限定,可以免費升級食羊腩煲添,不過我同朋友都唔食羊,所以就無試到啦我地揀左食泡辣酸湯味烤魚🐟條魚本身就已經整熟左,所以等啲湯滾起已經即刻可以食得湯底微辣,有啲似食酸辣米線既湯,魚肉新鮮,無腥味,不過打邊爐時要小心啲魚骨😉除左烤魚,一開始重會比左一盤刺身,再加一個海鮮拼盤安格斯肥牛、牛販腱同封門柳肥瘦適中,牛味重,切得比較厚身,不停追加左好幾次🥰打邊爐點少得響鈴😌,呢度既響鈴重要係即叫即炸,好厚身同脆口,同埋好大舊🤣飲品同某些火鍋配料係出面自己拎,其餘既就用QR code落單呢到係提供Gelato意式雪糕,試左幾隻味,覺得最好味係「朱古力99」,勁濃朱古力味,質感好滑朋友食過「蚊蚊豬」太子分店,發現與深水埗店係有分別,多左海鮮拼盤,任食牛肉款式都多左,所以鍾意食牛肉既可以去新分店試下☺️😋
我地揀左食泡辣酸湯味烤魚🐟
條魚本身就已經整熟左,所以等啲湯滾起已經即刻可以食得
除左烤魚,一開始重會比左一盤刺身,再加一個海鮮拼盤
安格斯肥牛、牛販腱同封門柳
肥瘦適中,牛味重,切得比較厚身,不停追加左好幾次🥰