2022-06-22 40 views
友人話想係尖沙咀食飯,但又唔知去邊度食好。我地知道厚福街係一條食街,有好多好味既餐廳,我地睇佐幾間之後就選佐呢間叫船屋既餐廳。餐廳外面有一個人排隊, 但等幾分鐘就入得去。 呢間餐廳有啲似港式車仔麵,食船麵既。有得比你選湯底同麵底, 跟住比你選唔同既配料。 我選佐蛋麵,友人選佐河粉。 我同友人都選佐泰式香濃沙爹湯做湯底。至於配料,我選佐牛肉丸 ,牛腩 ,豬肉片,炸豬片。友人就選佐炸豬皮, 陳皮魚蛋,豬腩片。 先講湯底, 沙爹味道濃郁。而配料呢,炸豬皮好脆口,牛腩同豬腩片都幾淋身,放係口入面散發住陣陣既油香我地仲有叫佐牛舌同雞翼 。牛舌味道都ok,不過有些少硬。奶茶望落賣相幾好,但稍為苦佐啲啲,我覺得甜返少少會岩我口味啲。

呢間餐廳有啲似港式車仔麵,食船麵既。
我同友人都選佐泰式香濃沙爹湯做湯底。

我地仲有叫佐牛舌同雞翼 。牛舌味道都ok,不過有些少硬。

2022-02-18
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
  • 船皇湯麵
  • 泰式奶茶