2022-07-04
今次去左一間正宗台式而且非常抵食嘅餐廳,專員好羨慕附近嘅打工仔有咁好嘅餐廳係附近餐前小吃 - 套餐加配 。日式玉子燒 +$15🥚🍳玉子燒外表好夠金黃色 表面擠左沙律醬,放上一堆木魚絲再灑上紫菜粉 店家廚房手工有水準👨🏻🍳 蛋同蛋之間卷得好實淨,無燶皮 玉子夾落去嘅時候好多水份擠出黎 入口有實在口感之餘,水份會係口內爆發出黎 另外木魚絲+沙律醬嘅配搭亦無搶走原有嘅蛋香主食 。肉燥豬軟骨便當 (配滷蛋)$58 🍚🍖🥚 。餐點另有小食 - 中華沙律 + 甜品 + 飲品(專員點選熱玄米茶)上檯時確實幾有驚喜,份量大份,陣陣嘅肉燥香氣🙂 肉燥味道夠香,豬油同豬肉嘅油香味愈食愈出豬軟骨非常香嘅滷香味,軟骨位置唔需要大力咬👍🏻直頭似係入口即溶嘅感覺飯內有沙律菜,菜夠新鮮夠濕潤,正好可以有消膩嘅感覺甜品係一粒類似紅豆軟糯咁,但入面嘅並唔係紅豆表面QQ煙韌嘅口感,好有驚喜而內餡專員懷疑係甜忌廉黎唯有下次再食過再估下係咩黎或者大家食完知道的話講返比專員知總結:店舖店員雖然唔多,但服務好到位,有親切感餐點上檯時食物夠吸睛,氣味夠香濃,未食已經流口水玉子燒夠驚喜,夠濕潤夠蛋香夠金黃肉燥夠味夠油香,豬軟骨軟骨
餐前小吃 - 套餐加配
。日式玉子燒 +$15🥚🍳
店家廚房手工有水準👨🏻🍳 蛋同蛋之間卷得好實淨,無燶皮
玉子夾落去嘅時候好多水份擠出黎
入口有實在口感之餘,水份會係口內爆發出黎
另外木魚絲+沙律醬嘅配搭亦無搶走原有嘅蛋香
主食
。肉燥豬軟骨便當 (配滷蛋)$58 🍚🍖🥚
飯內有沙律菜,菜夠新鮮夠濕潤,正好可以有消膩嘅感覺
而內餡專員懷疑係甜忌廉黎
唯有下次再食過再估下係咩黎或者大家食完知道的話講返比專員知
總結:
店舖店員雖然唔多,但服務好到位,有親切感
餐點上檯時食物夠吸睛,氣味夠香濃,未食已經流口水
玉子燒夠驚喜,夠濕潤夠蛋香夠金黃
肉燥夠味夠油香,豬軟骨軟骨夠淋身
小建議:
肉燥汁可以唔洗做得咁杰身,汁嘅份量可以稍為多返少少,因為碗飯好大碗,食到底嘅時候已經剩係得返白飯
麻甩專員評分區: 店內環境: 10/10 店員服務: 10/10 食物外觀: 10/10 食物味道: 9/10 整體分數: 9/10 翻食指數: 10/10