2022-09-23
億利大廈成日都有隱世美食,知道新開了泰國菜,一於嚟試吓。泰式火山骨 (豬)$158手撕雞就食得多,手撕豬又食過未?一上枱,已經哇一聲!份量超大舊,有成三大條骨。連骨嘅肉不嬲都係最滑最香,豬肉香甜鮮嫩,加上特製醬汁,辣椒芫荽蒜頭,香味十足,酸酸辣辣。職員給我們手套,搣一啖豬點一啲汁,很滋味,過癮!必叫!泰式去骨海南雞(一隻)$168依度食到真正地去骨海南雞,真係完全無骨!雞骨去得徹底,沒有碎骨,啖啖肉,皮爽肉滑,啱晒食肉獸。有不同的size,例牌半隻一隻,啱晒不同食量的朋友。一隻真係好大隻🫢泰式蝦餅4件 $68平時蝦餅四件是兩整建切開,這裏的四件是完整大大件,平時的兩倍份量,好抵食。外層金黃鬆脆,熱辣辣,即叫即炸。椰皇三重奏 $35這個甜品不得不吃,香味十足,椰絲,椰皇燉奶,椰子糕分三層,以為自己飲緊椰青。口感層次豐富。濃郁嘅椰絲,混合綿滑啲奶凍,加上椰子糕的Q彈,口感層次豐富。龍眼冰 $13泰式奶茶 $12龍眼冰很足料,很多粒龍眼。泰式奶茶是很出名那隻泰式奶茶的味道,沒有那麼甜,更好飲!
泰式火山骨 (豬)$158
泰式去骨海南雞(一隻)$168