2024-02-15 207 views
黎自新加波既Baker talent,呢幾年越開越多分店~記得第一次試佢地既產品就係芝士撻,食過之後就認定佢係CP值高既一間麵包鋪。事隔一排,發現多咗好幾間鋪頭,於是再去試下,睇下其他包既質素係點先!今次去既係Mikiki分店,鋪頭係開放式設計,加上用木架同波波燈,感覺好有日系簡約風格麵包選擇方面唔算好多,都係比撲實既款式,而且價錢唔貴~我地簡咗咖央包同麻糬波波,再加埋自家樽仔奶茶,加埋60幾蚊,份量夠我乎一家人食三日,抵XD咁究竟味道如何呢?其實黎自新加坡既麵包鋪,咖央一定唔會差得去邊,果然咖央包既咖央醬好濃,26蚊大大個抵食!麻糬包相比之下就無咁亮眼啦,不過都chewy既,而家d麻糬波波動輒10蚊個,講真30蚊7個真係抵買!最後就係樽仔奶茶啦~其實好少麵包鋪有自定樽仔奶茶賣,所以都幾期待~飲落茶味算濃,奶同茶既比例都唔錯,如果再滑順D就perfect啦!總括黎講Baker talent算係大件夾抵食既麵包鋪,平時想平平地買個包做早餐真係不二之選!

麵包選擇方面唔算好多,都係比撲實既款式,而且價錢唔貴~

咁究竟味道如何呢?

TakeAway