2024-05-05 88 views
📍 黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓今日想食日本野,趁過左lunch hour繁忙時段去左試黑木亭,入到去裝修都幾有特色,空間都幾闊落,坐得幾舒服。✨✨✨叫左個二人前午市商務餐💰$399首先前菜有兩隻法國生蠔,同埋薄切白身魚刺身,食落好新鮮,一啲都唔腥,刺身上面仲加左啲柚子醬,好清新。☺️☺️之後熟食有燒蟹甲羅配四件多士,好足料,入面有大量蟹膏蟹肉,配上脆香既多士食,一啲都唔會漏,味道濃郁美味。😍😍定食方面,我哋叫咗流心溶岩蛋三文魚飯,一嚟到見到都有少少嚇親,因為份量好大碗,雖然呢個流心蛋唔算好流心,但係燒三文魚加埋滿滿嘅蛋黃醬,仲有明太子嘅加持,真係太好味😋最後食到一粒都冇剩另一款定食我哋加錢叫咗火焰帶子海膽丼,賣相十分吸引,海膽亦都比我想像中多,海膽同帶子下面係紫菜,最底先係飯,份量適中,可以一匙羹潷到落底,一啖食晒所有材料,唔錯唔錯。🤙🤙🤙最後亦都加錢叫咗杯飲品,藍蝶花佛手柑熊茶,太可愛了,舊冰係熊嘅形狀,入面有柑橘,舊冰一路溶啲味愈出,又有得睇又有得飲,正!!!#香港探店 #香港美食 #尖沙咀 #尖沙咀探店 #黑木亭居酒屋
📍 黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓

叫左個二人前午市商務餐💰$399