2024-09-02 162 views
好鐘意聽live music 既我 發現到一個新既地方聽歌 餐廳配備左好專業嘅舞台設備 享受美食之餘 又可以enjoy 唔同嘅music performance 不過由於佢唔係日日有表演架,所以要下次再去過。餐廳有多元化既drink menu, 有酒精亦有無酒精飲品 而我就揀左其中一杯signature Mocktail - Made of Gold. 佢係French Earl Grey Chocolate 加埋marshmallows . 朱古力力有濃濃既Earl Gtey 香味 唔會好甜 加埋棉花糖 又可以作為甜品☺️朋友就跟套餐叫左杯紅酒。餐廳主推多國菜,可以試到唔同國家既菜式。朋友叫左個套餐,包括左烤新西蘭肉眼(8oz),肉質鮮嫩多汁,牛味香濃。搭配的番茄濃湯則清新可口,有濃烈既番茄香氣 用料十足。我就叫左個香煎比目魚柳,魚柳煎得恰到好處,外皮脆魚肉嫩,搭配核桃、葡萄乾和華爾道夫沙律,健康又美味。另外再叫左兩個小食,埃及風沙骨棒棒雞(6件),搭配清邁辣醬,炸蒜為形成風沙的用料,好香口,雞肉外脆內嫩,啖啖肉,雞骨係棒棒,方便可以用手吃。清邁辣醬好清新,辣辣哋,好特別,同個雞好夾。
不過由於佢唔係日日有表演架,所以要下次再去過。

朋友就跟套餐叫左杯紅酒。

餐廳主推多國菜,可以試到唔同國家既菜式。

搭配的番茄濃湯則清新可口,有濃烈既番茄香氣 用料十足。

而炙烤雜錦香腸拼盤裡面有台式豬肉腸、糯米腸、韓國雜肉腸,還有德國酸椰菜和芥末醬。每一種香腸都有其獨特的風味,特別是糯米腸,口感Q彈,配上德國酸椰菜和芥末醬一同入口,另有一番滋味。

餐廳的氣氛真的很適合三五知己,摸下酒杯底,一齊chill 下。