2025-02-19 0 views
今日同朋友去咗 After You Dessert Cafe 食甜品,等我同大家分享下佢哋嘅 Kokigōri 。Affogato:簡單之中見真章!見到啲espresso慢慢咁流落去,同啲雪糕交融,個畫面都幾療癒。個雪糕都幾滑,加埋espresso嘅甘醇,甜中帶苦,苦中帶甜,味道好有層次,好啱我呢啲鍾意咖啡嘅人。Mango Sticky Rice Kokigōri:泰式風味嘅完美呈現!呢個真係必食!佢個刨冰堆到成座山咁高,上面有椰奶同芒果醬,仲有 d 脆脆。食落去,啲刨冰好綿密,入口即化,充滿住椰奶嘅香甜味,配埋啲芒果嘅酸甜,簡直係 perfect match!入面仲有糯米飯,煙煙韌韌嘅,食落好有咬口,成個甜品將芒果糯米飯嘅精髓完美呈現,好有泰國風味!Hojicha Kokigōri:焙茶控嘅福音!望落去已經好吸引,成個刨冰都係淺啡色,上面鋪咗厚厚嘅奶蓋。食落去,啲焙茶味超級濃郁,帶有淡淡嘅焦香,完全唔會太甜,味道好有深度。
Affogato:簡單之中見真章!
Hojicha Kokigōri:焙茶控嘅福音!
2024-02-11
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)