2023-03-21 92 views
呢間極鮨近排好多人推薦,佢晚市有 3 款 set,和 $980/ 幸 $1380 / 匠 $1680 我地就試咗 22品 $1680/位前菜 2 款 📍螢光魷魚配汁煮蠑螺 螢光魷魚口感爽脆,味道鮮味再配埋底下海葡萄黎食好清新;汁煮蠑螺肉質緊實味道鮮味刺身 5 品 📍岩手縣真蠔配柚子啫喱加紫蘇花 真蠔大隻肥美入口有濃濃海水味再配埋柚子啫喱同紫蘇花,又係多一層既滋味📍北寄貝岩鹽青檸汁 配深海池魚味道甘甜、肉質肥美爽脆配埋青檸汁就更清新;深海池魚魚肉味道甘甜口感清爽📍磯煮黑邊鮑魚 配鮑魚肝醬鮑魚磯煮過仍保持鮑魚鮮嫩肉質,而且醬汁鮮甜香濃,配以鮑魚肝醬拌一口小飯黎食就剛好📍螢光魷魚配薑同蔥花 3-5 月係螢光魷魚季節,咁梗係要食多一轉啦~ 我好鐘意螢光魷魚黏口既感覺好有嚼勁,食既時候點少少鼓油黎食就可以~~季食和食 3 品📍炙燒目光魚 春荀配檸檬汁 外皮香脆肉身依然保持嫩滑📍明太子帶子天婦羅配薑芽 炸到好香口,粉漿好薄身而帶子仲好juicy~ 📍燒吞拿魚下顎 油脂豐滿,依既時候夾埋上下兩片香脆魚皮黎食就剛好~壽司 9 貫 📍青柳貝: 肉質鮮嫩多汁📍富山白蝦: 口感細綿黏口 上面再加埋烏
我地就試咗 22品 $1680/位

📍富山白蝦: 口感細綿黏口 上面再加埋烏魚籽碎 係絕佳配搭
📍10日熟成鰤魚腩 配山椒蓉有麻香味,魚味亦會濃好多
📍池魚 加上芝麻碎又再有層次感啲
📍金目鯛 配梅醬更為鮮味

📍昆帶鯖魚卷 鯖魚外面包著漬醃過既昆布 鯖魚魚肉些微粉色,十分淡雅,昆布的口感軟硬度適中
📍醬油漬吞拿魚面珠燈 配埋炸蒜香辣油好惹味
📍長崎拖羅 配醬油味芥辣漬 拖羅入口即化 令人回味無窮

📍海膽三文魚籽杯:用咗根室馬糞海膽,海膽味道甘甜質感細膩入口即溶,配埋醬油漬三文魚籽喺口腔爆開口感一流~

主食

📍北海道毛蟹 蟹膏  不得了,呢個一上到黎大家都嘩嘩聱,一小碗有大量蟹肉加上蟹醋啫喱黎食,大滿足呀

📍湯品: 魚湯 入口非常鮮甜
📍甜品 : 玉子蛋糕配哈密瓜士多啤梨