2016-09-22
9月14系一個好朋友既生日,但佢正日唔得閑,唯有推遲一日同佢食生日餐。之前系GOOBNE個facebook見倒話銅鑼灣9月9號新鋪開張,就心思思想去試,朋友又中意食韓國炸雞wor,甘就決定左去食了。第一個上檯既就系朋友至愛既薄荷冰水,清新既薄荷味,雖然唔系我喜歡既野,但賣相唔錯,4顆星~所以藍橙既味道系咩味道呢?飲落去甜甜地,橙味唔系好濃,對於我呢個摯愛沙冰既人黎講,比我一啖沙冰,就系最高既享受了。我相信添加既野越少,越可以食到最原汁原味既食物。所以每去到一家餐廳,我有個癖好,就系要食最基本的食物,所以呢次就點左呢個原味烤雞,餐牌介紹話系以最原始既方法腌制,保留雞肉的原汁原味,okay~“最原始”同“原汁原味”呢d字眼,令我第一時間簡左。果然冇令我失望,入口有烤雞既香味,但唔會好濃烈,咬開之後,雞肉既肉汁若隱若現,好鮮嫩,的確系食倒雞既原汁原味。><好啦,作為一枚貨真價實既吃貨,芝士炒年糕一定逃唔過我既魔掌。一上檯,熱騰騰既煙氣帶著辣味散出黎,嘴入面d口水已經就快湧出黎,即刻用叉圈起一打舊芝士,就甘放落口,辣辣地既芝士岩嗮我既口味,是想像中的味道~正啊!!再食下年糕,煙
Other Info. :
坐系25樓,用手拎住烤雞,盡情地食食食,得閑望下出面既夜景,再望下店內既韓仔,人生如此,夫復何求~~haha