2022-10-04 8459 views
前排經過觀塘見到呢間向來好受歡迎嘅火鍋店做緊5:30-7:30 時段優惠,有$238 兩小時任食,身為大胃王嘅我,當日趁平日放假去下!(ps 星期六日12-3pm都可以食到呢個價錢的!)先點了個「花膠美人鍋」湯底,係真材實料的!入面好多片厚厚花膠,口感滑香,感覺好滋潤。點了湯底後就要開動了,個人推介三樣必點的:1️⃣紐西蘭羊肉片+豬肉片羊肉片薄片得來肉質有嚼勁,而且只係少少肥,水準幾好,encore左好幾次!另外豬肉片肉質軟嫩,吸曬美人鍋精華,食落去甜甜的幾特別。2️⃣ 自家包餃子外面雪櫃放了好幾款餐廳自家包嘅餃子款,特別喜歡水餃,入面好多雲耳,配上大大隻蝦,皮薄滑香。3️⃣手打丸還可以用qr code order 手打丸,蝦丸手打丸難得地非一般彈口,蝦味夠濃🤩其他款式同樣有水準,脆鯇魚魚腩係厚切的,食落去口感脆,肉質juicy。另外外面有好多款菜,一碗碗的包好曬,真係非常衛生,當日西洋菜夠香口。飲品方面,真係好多選擇,除了一般嘅汽水,茶外,仲有餐廳自家飲品如清香泡茶同有竹䉀茅根等,好適合打邊爐飲!PS 餐廳D位都坐得舒服,好大好夠空間感,不過6:30開始多人,所以要去記得book位~呢個套餐嘅野

2016 views

花膠美人鍋

點了湯底後就要開動了,個人推介三樣必點的:

1️⃣紐西蘭羊肉片+豬肉片
紐西蘭羊肉片

另外豬肉片肉質軟嫩,吸曬美人鍋精華,食落去甜甜的幾特別。

2️⃣ 自家包餃子

3️⃣手打丸

呢個套餐嘅野食可以話係貴精不貴多,下次有機會再去食加$30有海鮮嘅堂主套餐!
花膠美人鍋