2011-01-02
今年的結婚紀念日返左大陸玩呀, 無慶祝到呀..so第2日補返數啦~~近日, 食得太豐富喇, 所以都唔知去邊慶祝好呀, 又要返工, 都無心機搵餐廳訂位呀, 不過, 好在我之前一路都想試食"海鮮站"啫, 咁就去一試啦~~好在當日我地早咋, 7點令鐘, 我地又無book位wor, 好在仲有一張枱咋, 我地唔洗等位呀, 真開心~~下次去, 一定要訂位呀,因為好多人食 & 好少枱架咋~~我同老公2個人, 叫左7-8樣野食呀, 我都覺得我地過份大食左少少呀..hehe見到人地3個女仔, 都係叫左4樣野之ma..不過, 我地叫咁多, 都食得晒wor..咁大食, 真係難養呀^^叫左咩食...去片啦~~翡翠螺, 大虾沙律, 加拿大奄仔蟹, 珍寶蠔+法國蠔, 燉螺湯, 上湯菜心, 蒸象拔蚌, 砵酒鮑魚, 蒜溶包係送架~~翡翠螺: ok好味, 不過我食左2隻係有砂既, 其餘都無砂大虾沙律: 超級無敵好味道呀, 個source係芒果汁黎架, 下次一定要再食呀~加拿大奄仔蟹: 因為我地鐘意食肉多, 所意店員介紹比我地既, 都多肉架, 仲有膏tim~珍寶蠔+法國蠔: 珍寶蠔超大隻呀, 大過包紙巾呀, 唔’聲’,
因為好多人食 & 好少枱架咋~~
見到人地3個女仔, 都係叫左4樣野之ma..
叫左咩食...去片啦~~
翡翠螺: ok好味, 不過我食左2隻係有砂既, 其餘都無砂
珍寶蠔+法國蠔: 珍寶蠔超大隻呀, 大過包紙巾呀, 唔’聲’, 無咩海水味, 岩我地食呀~~
燉螺湯: 個湯好清甜, 不過, d螺肉就好un, 唔好食~
上湯菜心: 份量算係多, 不過我覺得d菜過’淋’呀~
蒸象拔蚌: ok好味, 不過一客得3隻lor~
砵酒鮑魚: 個汁都幾特別既, 不過我試過一次就算lu, 下次唔叫, 因為無鮑魚味, 我自己去西貢買黎蒸好過喇~~
蒜溶包: 送架, 2個人, 送得果2塊, 唔係好夠食lor...因為好好味, 外脆內軟架, 仲熱騰騰的~
**我見在場人仕都叫左翡翠螺, 沙律, 蟹 & 蠔呀, 我諗lee幾樣應該係必食架喇~~
埋單都係700幾蚊, 算係抵食啦~~
**不過, 要留意返d蟹係市價黎架~~