2020-08-27
呢間小店開業無耐,已經吸引左好多人幫襯🤩 見咁啱經過,就買黎試試佢🥳 呢間小店主打以北海道3.6牛乳而製嘅蛋糕🎂 除此之外,仲有焗批、撻、泡芙、雪山等各式各樣嘅甜品😋全部甜品都係新鮮焗制架🤩店舖外面仲擺咗塊牌寫住唔同蛋糕嘅出爐時間,可以比客人參考!北海道牛乳乳酸芝士撻($20)遠處已經聞到佢嘅香味啦😍 攞上手仲熱辣辣,撻皮都幾酥脆,內餡係極香濃嘅乳酪芝士,仲要係流心架😋🧀 呢個真係幾高質,要試!🥰💯 可惜我攞到返屋企嘅時候唔小心整爛咗,所以冇影到相🙈流心芝士古早牛乳蛋糕($100)蛋糕上面灑上大量芝士粉,熱食嘅話仲有啲流心拉絲嘅效果😋食落去蛋糕個口感都幾軟熟!雖然芝士味都幾重,但都唔會搶左蛋糕本來嘅味道😋 不過可能我對呢個蛋糕有太高期望,我又覺得未至於超級好食🙈強烈建議要熱食‼️因為攤凍咗就同普通蛋糕冇咩分別🤔 -北海道牛乳蛋糕 (旺角)📍旺角豉油街60號鴻都大廈3座地舖抵食指數:😚😚😚😚/5 舔舔脷程度:😋😋😋😋/5
北海道牛乳乳酸芝士撻($20)
流心芝士古早牛乳蛋糕($100)
北海道牛乳蛋糕 (旺角)
📍旺角豉油街60號鴻都大廈3座地舖
抵食指數:😚😚😚😚/5