2020-02-06
入大圍探朋友,帶我去食佢的飯堂 - 顯徑車仔麵位置好便利,就在顯徑村對的村屋地下. 而家食一家新餐廳,自己都會搜尋一下餐廳背景. 發現餐廳響80年代已經在顯徑擺車仔檔,後來搬入鋪位到今日,已經30多年.除此之外,卑我發現餐廳係同路人,食得開心又放心!無論餐廳佈局,以致食物風味,都保存到老香港味道.但又有推陳出新食品,竟然有甜點系列!車仔麵方面,有少量指定款式,價錢實惠,朋友食開-招牌六寶麵,六寶中豬腸&豬紅係亮點,唔係間間車仔麵有呢兩款,同時又好味!我就散叫左款車仔麵-牛腩/手工韮菜餃/貢丸+幼麵,辣汁唔錯,個人口感可以再辣多D,下次試下秘製辣汁.麵餐過$35,送豆漿/羅漢果, 我叫左杯羅漢果,另叩左杯奶茶.小店生意, 都希望大家多多支持.
小店生意, 都希望大家多多支持.