2024-08-08
想搵間平平地嘅雞煲連火鍋,發現尖沙咀竟然有餐廳$300都唔使就埋到單。而家只要係店家Page做齊like+share+comment,仲送蒸海鮮。餐廳偏向麻雀雖小,五臟俱全個類,平有平做。雖然當晚去係平日,但據聞都全場full,都有啲嚇親竟然咁旺場。熊本皇牌套餐 $268.送日式和風雞煲,內有紫薯,係幾得意又創新嘅做法.雞煲醬汁都幾特別,應該係自家秘製個類醬汁,雞件再滑啲會更好,整體都幾入味.次序會係先食雞煲,後送上海鮮,最後食火鍋.可以任食頂級牛肉(牛小排)、牛肩胛、保濕豬豚肉同雞肉.牛肩口感會比牛小排好,不過香味就牛小排略勝一籌.估唔到保濕豬豚肉味道同口感都幾好,連我呢個牛魔王都忍唔住狂食豬肉片.另有任食火鍋配料同飲品.火鍋配料都有啲特別嘅丸類,例如墨魚丸、釀咗咖喱嘅魚蛋、海苔鹹蛋黃丸等,最後個款都幾推薦大家試吓.餃子方面都幾鍾意韭菜豬肉餃,好重韭菜香蒸海鮮.共有5款海鮮,包括:蒸鮑魚、蒸生蠔、蒸帶子、蒸扇貝、蒸蝦.幾啱海鮮迷.蒸蝦嘅味道尚算可以甜品.除咗有Dreyer's雪糕,仲有雪糕泡芙+一啲少見嘅放題甜品,包括:龜苓膏、豆腐花、冰粉、燉蛋等飲品.比較特別係感覺呢間都唔少啤酒種
熊本皇牌套餐 $268
.送日式和風雞煲,內有紫薯,係幾得意又創新嘅做法
.次序會係先食雞煲,後送上海鮮,最後食火鍋
.可以任食頂級牛肉(牛小排)、牛肩胛、保濕豬豚肉同雞肉
.牛肩口感會比牛小排好,不過香味就牛小排略勝一籌
.另有任食火鍋配料同飲品
.餃子方面都幾鍾意韭菜豬肉餃,好重韭菜香 蒸海鮮
.共有5款海鮮,包括:蒸鮑魚、蒸生蠔、蒸帶子、蒸扇貝、蒸蝦
.幾啱海鮮迷
.蒸蝦嘅味道尚算可以 甜品
飲品
.比較特別係感覺呢間都唔少啤酒種類,想同朋友暢飲會幾抵玩
*店員講先知$268皇牌套餐同$298澳洲和牛套餐都做緊幾抵嘅快閃優惠,只要係二人同行,就可享一人半價。無限時嚟計,係個平平地可以約朋友吹水嘅聚腳點。