2021-07-09
✨3D Cappuccino 💰70💫評分: 8.9/10📝飲品可選Cappuccino, Chocuccino同Mocha~圖案可選擇🐱🐶🐻或者random🤣其實正常真係要random不過咖啡師都好好🥰我同佢講我真係好鍾意好鍾意Ryan公仔然後佢真係整咗俾我🥰真係好hoisum,隔離都有個女仔叫咗然後個咖啡上嘅時候佢都好興奮😆打卡真心💯,勁唔忍心破壞,相對平時多泡,咖啡味係偏苦所以如果飲唔慣咖啡可以叫朱古力🍫,星期一到星期六嘅下午2點到7點先有供應,呢杯咖啡真係令我有個happy Friday,嗰ryan慢慢跌落去都好得意🥰✨英式早餐 💰98💫評分: 7.9/10📝英式早餐好豐富,色彩繽紛🌈🌈🌈裏面有蒜蓉包、薯角、炒蛋、黑椒香腸、火腿、煙肉、炒雜菇、蕃茄、沙律同埋自家製嘅茄汁豆出面有粒粒蕃茄之後再攞嚟點薯角食,蒜蓉包香脆,夠蒜香,雜菇有牛油香好邪惡,薯角好少all day bfast 會有,滑蛋夠嫩滑,自己加埋啲Pepper就Perfect🥳✨西班牙海鮮pizza💰118💫評分: 7/10📝Pizza中規中矩,不過都幾多配料,好足料,略嫌佢個餅底係比較厚身,邊可以再crispy啲,兩
💫評分: 8.9/10
✨英式早餐 💰98
💫評分: 7.9/10
✨西班牙海鮮pizza💰118
💫評分: 7/10
📝Pizza中規中矩,不過都幾多配料,好足料,略嫌佢個餅底係比較厚身,邊可以再crispy啲,兩個人share都好夠飽🤰🏻
✨La Chouffe 💰60
💫評分: 7.8/10
📝成間餐廳除咗咖啡之外仲有好多唔同款嘅手工啤,呢款係比利時小精靈特級金啤酒 🍻,最大特色係佢開瓶之後可以聞到濃濃花香,你不嬲都幾鍾意呢隻味
𝔽𝕣𝕚𝕕𝕒𝕪 ℂ𝕒𝕗𝕖 & 𝕎𝕚𝕟𝕖 𝔹𝕒𝕣
📍上環孖沙街8-10號金滿大廈地舖
(上環🚇A2出口行2分鐘就到)
💫評分: 8/10
💬佢入面一邊擺放酒瓶,另一邊就有marvel figure,好有特色,餐廳環境舒適,食物大份,味道唔錯,係一間Cafe&bar混合於一身,希望大家都lucky enough係random入面飲到自己想飲嘅3D咖啡☕️
#fridaycafe #cafe #上環 #特色小店 #fridaycafe #3D咖啡 #alldaybreakfast #精品咖啡 #迷你吧 #happyhour #超有心思 #上環cafe #上環美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram #foodiehk #centralcafe #hkcafe #cafehk #hkcoffeeshop #hkcoffee #hkcoffeelover #hongkongcafe #cafehopping #cafehoppinghk