2019-07-01 399 views
cs bakery 係位於西灣河到的一間咖啡小店, 店舖不大,但是內裡予人一種溫馨的感覺。 除了供應咖啡cake等 小食之外,原來也有主菜可以提供,當然遇上慶祝日子也可以從這裏order慶生蛋糕和禮餅等等呢。黑松露雜菌意粉鮮菇菌加入香滑忌廉 , 再配上令人垂涎欲滴的黑松露 ,簡單得嚟回味無窮, 以黑松露造成的忌廉汁,香濃惹味, 意粉煮得剛剛好不會過淋 也不會過硬 , 濃滑的黑松露忌廉汁 用嚟伴意粉非常一流。-全日早餐一睇就知用料豐富, 所採用的食材質素 也非常一流。風乾火腿 夠鹹香 ,手工麵包有兩種,一種是plain的, 另外一種是有果仁和雜莓 的法包, 牛油果醬 非常軟滑, 加埋幼滑、擠成 玫瑰花型牛油, 配上自家製的手工麵包 就最好不過 。--火腿,香腸 是德國白肉香腸 , 有質素 。-炒蛋 非常香滑 , 而且蛋味也十分濃郁 。小店有很多款 餐飲 可以提供, 除了有各種花果茶之外也有清涼解暑的梳打, 當然還可以order 鎮點非常出名的 手拉咖啡。-青檸梳打透心涼,青檸微酸 不過甜,絕對是解渴之選。-鮮奶咖啡拉花真的是無敵漂亮, 這兩撇鬚的造型是當天batista 自己的造型呢。-

全日早餐

一睇就知用料豐富, 所採用的食材質素 也非常一流。

全日早餐

火腿,香腸 是德國白肉香腸 , 有質素 。

全日早餐

炒蛋 非常香滑 , 而且蛋味也十分濃郁 。

青檸梳打

透心涼,青檸微酸 不過甜,絕對是解渴之選。
鮮奶咖啡
Latte

來得C's bakery, 當然不能夠錯過佢哋由5星酒店級大廚造成嘅蛋糕, 小巧精緻, 蘊藏著很多心思在裏面。
Cake

Calamansi

呢個蛋糕以天鵝做主角 , 淨係賣相已經攞100分, 需知道3d立體蛋糕唔易做,要整成天鵝嘅樣更加 喺心機之作,
之於味道黎講,calamansi 微酸之中, 好香又清甜。

hazelnut mousse

簡約外型,有朱古力脆脆係外圍,入面係細膩的榛子 mousse,
而且仲有朱古力海綿蛋糕, 口感非常豐富。
passion fruit mousse

熱情果mousse蛋糕 以藍色做為外表,配上幾滴水滴 的裝飾 , 與其味道非常匹配,
淡淡的酸甜味, 配上輕型柔滑的 慕絲, 在這個炎熱的夏天,為味蕾帶上不一樣的 清新感覺。
Ruby Strawberry Mousse

半圓形的ruby strawberry 慕絲蛋糕, 賣相非常亮麗,
外層香軟柔和的士多啤梨慕絲, 入面有海綿蛋糕及士多啤梨 整成的果凍,
香濃軟滑清涼透心 層次豐富, 而且最重要係打卡非常一流。

綠茶曲奇餅

既然有五星酒店級大廚喺小店坐陣,當然不能夠錯過佢哋嘅自家製曲奇, 所以最後 我買咗包綠茶曲奇餅返屋企,
包裝上係老闆的貓貓, 淨係睇貼紙已經覺得貓貓非常可愛,
綠茶曲奇餅

而綠茶曲奇, 綠茶味道濃, 曲奇非常香脆, 下次可以買罐裝黎送禮呢。
Latte
Cake