2019-11-13
平時好少踏足新蒲崗嘅我,估唔到呢度有隱世嘅美食,見到店面個樣一啲都唔輸蝕,有醒目嘅招牌。餐廳氣氛好好,碟上邊都印有一個牛結構嘅樣而餐廳會預先放左1枝檸檬水俾俾我地,服務好好。餐牌方面,選擇都好附元化有意粉🍝、意大利飯、各款肉類等等。✨提提大家,main course類只需加50蚊,就可以轉套餐。我同我朋友之前一直都好想食威靈頓牛柳,但又食得想經濟又實惠,呢度有一人份量的威靈頓牛柳,價錢只不過係$298,可以滿足到我既願望,不過提提大家,呢個要預早訂。所以我地叫左威靈屯頓牛柳、仲有北海道帶子天使麵,全部都加左餐:有沙律🥗、湯🥣、飲品。🌟Parma ham沙律🥗擺盤好靚,利用Parma ham做左個玫瑰花🌹既樣,菜食落去好fresh🤩🌟紫著忌廉湯配餐包第一次飲紫薯忌廉湯,覺得好健康,味道方面,有淡淡紫薯味。而呢個包即叫即做,所以係熱,同埋充滿香草🌿味,值得一讚👍🏻👍🏻🌟威靈頓牛柳呢個就係我期待已久嘅一人份量威靈頓牛柳,賣相一流。酥皮嘅顏色好靚,配菜方面亦都好豐富,有洋蔥圈、薯仔、粟米、西蘭花,仲配以牛柳汁,淨係睇個賣相已經冇得輸。切開個威靈頓牛柳之後,會見到牛樓裏便煮得啱啱好外邊已經係數裏
餐廳氣氛好好,碟上邊都印有一個牛結構嘅樣
而餐廳會預先放左1枝檸檬水俾俾我地,服務好好。
餐牌方面,選擇都好附元化有意粉🍝、意大利飯、各款肉類等等。
🌟Parma ham沙律🥗
🌟紫著忌廉湯配餐包
第一次飲紫薯忌廉湯,覺得好健康,味道方面,有淡淡紫薯味。
🌟威靈頓牛柳
呢個就係我期待已久嘅一人份量威靈頓牛柳,賣相一流。
切開個威靈頓牛柳之後,會見到牛樓裏便煮得啱啱好外邊已經係數裏仲係粉紅色,食落去口感好林、好嫩口,二百幾蚊嘅價錢就可以享用到呢個牛樓真係抵到爛🤩🤩🤩
🌟北海道帶子天使麵
我個人好鍾意食帶子,同埋天使麵,呢個簡直係可以滿足到個兩個願望。✨
唔好睇佢好似細細碟咁其實中間嘅位置好深,所以份量都好多。
呢個天使麵好豐富,因為仲有蘆筍洋蔥等。所以食落去好香,而北海道帶子整得啱啱好,好嫩而且大大粒。
天使麵本身比普通嘅意粉係有嘅,但係呢佢整得唔會太冧身,有口感
最後,飲埋杯餐飲,劃上完美既句號
總結,呢間餐廳啲嘢質素高,食物質素好,價錢相宜,我一定會再再嚟呢間餐廳度食,同埋介紹比我嘅朋友