2018-12-21 539 views
今日同另外4個同事去Five Guys 食lunch ,我哋分2批人,一批人負責排隊等位,另一批人喺餐廳入面搵位先。搵到位後,當然食住花生等,花生大粒,巳腌鹹咗,但唔係粒粒都完整,有d剩番個殼。食花生要小心食,以免食到成身成枱都係排咗30分鐘,終於排到最前買嘢食counter,之後再等多5分鐘左右就有得食。我哋叫咗不同款色嘅漢堡包(全部都係all the way),有單層/雙層,有配煙肉,有配芝士,大家都一致覺得好滿足,因為個漢堡包好多層次,好多餡料。夠多汁,唔會太乾。另外,我地叫咗2款不同味道嘅薯條:有辣粉及無辣粉。店員介紹薯條份量係裝滿大汽水杯,拆開紙袋後發現遠遠多於預期。薯條見到係連薯皮,長度平均。辣粉係少辣,當中有香草,食起來唔單調。除咗茄汁,呢到仲可以揀沾醋。

花生

除咗茄汁,呢到仲可以揀沾醋。