𝟘𝟠.𝟘𝟙.𝟚𝟘𝟚𝟚📌金鳳大餐廳 (灣仔)灣仔謝斐道415-421號地舖🔎#hkfoodieat_灣仔 #hkfoodieat_銅鑼灣 💸人均消費: $50-100📚評分: 3/5🈶加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat港式🫖 爸爸突然話想食扒所以佢就帶咗我哋嚟呢度😲呢度標明係平民價格星級食品🌟雖然係港式扒房但以扒房嚟講價錢的確好平😳如果想食扒但又到糧尾呢度會係絕佳選擇🎉𐂂假日午餐: 黑椒西冷扒 ($50)呢個套餐真係超級抵食🥹有超濃超好飲又多料嘅羅宋湯或忌廉湯之餘仲超軟熟嘅牛油餐包🍞至於主食除咗可以揀薯菜仲可以揀飯或麵🍚扒嘅份量好大同埋汁都好夠多🐮牛扒好鬆化不過冇乜牛味甚至係淨係食到黑椒汁味🎃不過呢個價錢有咁大塊扒食而呢個質素都好合理👍🏻𐂂假日午餐: 洋蔥豬扒 ($50)媽咪話豬扒都好多汁幾鬆化😼我自己冇試過所以實際上好唔好食就要自己試吓先知啦👻唔記得咗講佢仲有餐飲添☕️餐飲味道正常但偏細杯咁啦😗𐂂蘇格蘭牛扒餐 ($127)蘇格蘭牛扒啫係肉眼扒🥳我同爸爸想試吓佢哋嘅西冷同肉眼有咩分別所以就嗌多個鐵板😋雖然價錢貴一倍有多但份量相對應地多咗咁多🤣呢份嘅肉味重啲同時都係鬆化嘅肉質嫩滑嘅
𝟘𝟠.𝟘𝟙.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌金鳳大餐廳 (灣仔)
灣仔謝斐道415-421號地舖

💸人均消費: $50-100
📚評分: 3/5
🈶加一服務費

餐廳分類🔖 #hkfoodieat港式🫖

黑椒西冷扒

𐂂假日午餐: 黑椒西冷扒 ($50)
洋蔥豬扒

𐂂假日午餐: 洋蔥豬扒 ($50)
蘇格蘭牛扒餐

𐂂蘇格蘭牛扒餐 ($127)
呢份嘅肉味重啲同時都係鬆化嘅肉質嫩滑嘅✨咁大塊扒都仲會有主食不過呢度建議揀飯麵🌝
因為薯菜會俾啲燒汁浸到淋哂🥹
羅宋湯