2017-11-02
最近食完,甘岩睇到有人甘寫,好有共鳴!也係我心聲。。。。如下。。認真覺得,你地50週年,都係一成不變!已經吾批評你地餐廳d衛生程度,俾得食貴價茶餐廳,環境係點,心照!枱面,地下幾多垃圾,你地有無落分店睇?仲有食物吾熱,越做越求其,例如下午茶,個包餐,連薯條都慳番,大佬,甘都慳有d cheap !仲有,又成日得碗雲吞面餐,雲吞面大把人好食過你吧,做咩食你?又吾係坐得舒服!茶餐吾做炒粉面,又怕蝕底,為賺錢,就不理食客喜好!仲有,50週年,如果係為答謝食客既,有無諗d綽頭呀?例如減價,抽獎,紀念品等等呢?有無諗d特定50週年特別菜色?淨係找個公仔箱既三線明星仔潮州柑,就當做左宣傳,一睇就知只係為左宣傳,為左搵錢,吾係為服務顧客吧!你sell人情味,sell 地道,但你地既經營手法,俾人有無人情味,香港人有無共鳴,心照吧?可能你地認為點都有人食吧?我所講既,吾知係你地無諗,定係根本吾做啦,如果係無諗,甘你地既marketing 炒得啦,如果係諗左吾做,甘算把啦,繼續賺錢算吧!想你地進步,先係度留言!如果吾係,可以留係第二度!
可能你地認為點都有人食吧?
想你地進步,先係度留言!如果吾係,可以留係第二度!