2023-08-19
呢日同同事去食lunch buffet,諗住做會員有75折/買2送1好抵去食,早上10點半打去book即日12點都book到,然後原來平日lunch buffet 4位或以上有6折,唔洗申請會員都有,6折好抵!而且電話職員好有禮貌,態度好。我哋11:55去到,已經入得,已經可以開始攞野食。食物款式超多,同其他酒店dinner buffet有得揮,比起dinner只係冇咗生蠔/龍蝦,不過都有好多酒店dinner buffet都冇生蠔/龍蝦,所以呢度6折lunch buffet冇都好正常,但佢都有龍蝦鉗。海鮮方面,有麵包蟹、藍青口、龍蝦鉗、小龍蝦。龍蝦鉗都好大隻,好多肉,鮮甜,略咸有海水味,雖然要花時間夾爛,但好食同埋係回本之選。麵包蟹都係超多膏,一隻嘅膏已經可以食飽。有鐵板燒corner都令人好驚喜有和牛牛扒、三文魚、豬扒和牛扒好軟熟,juicy,三文魚香脆,全部都好油香好味刺身有三文魚、呑拿魚、玉子、希靈魚,每樣都唔錯飲品方面,每人一杯餐茶,仲有果汁啤酒任飲,叫店員落order,唔洗自己出去斟,又可以多啲時間出去攞嘢食了有時連dinnerbuffet都好吝嗇冇飲品任飲,所以呢度算唔錯,
海鮮方面,有麵包蟹、藍青口、龍蝦鉗、小龍蝦。
麵包蟹都係超多膏,一隻嘅膏已經可以食飽。
有鐵板燒corner都令人好驚喜
有和牛牛扒、三文魚、豬扒
和牛扒好軟熟,juicy,三文魚香脆,全部都好油香好味
刺身有三文魚、呑拿魚、玉子、希靈魚,每樣都唔錯
有時連dinnerbuffet都好吝嗇冇飲品任飲,所以呢度算唔錯,而且上得好快
熟食方面好多選擇,食評12張相post唔晒,我會再update去相片度比大家睇
有清蒸比目魚,超大條超厚
鐵板燒個度仲有串燒,有多春魚、秋葵、牛舌、和牛粒、雞翼都係值得推介
熟食仲有燒三文魚腩,炒青口魷魚、燒味、炸魚柳、天婦羅、菜、炒麵、關東煮
一大堆咖哩、羊肉、薄餅、飛餅、烤包、脆片,幾有特色
湯有中湯青紅蘿蔔湯,西湯田螺忌廉湯,真係有好多田螺肉係入面,冬蔭公湯
西湯旁邊有一大盆螺絲粉,比大家撈湯食
buffet唔少得嘅即切牛扒,可以叫佢再稍微煎熟啲
旁邊有盆炒意粉,可以配牛扒食,很好
麵檔有喇沙湯,好香,鮮蝦雲吞超大粒
麵檔仲有幾籠蒸點心,有蝦餃、包、腸粉
甜品又係超豐富
喺玻璃櫃自己揀,職員幫你攞,裝好一碟比你
仲有即煎pancake,dinner都未必一定有
仲有即整吉士雞蛋仔超好食
有手工曲奇、棉花糖、橡皮糖、焦糖燉蛋、豆腐花、桃膠糖水、酥皮卷
雪糕仲有haagen dazs同movenpick揀,仲唔止雪糕,仲有雪糕批
食物款式真係超豐富,應有盡有,各樣菜色都有,同埋攞食物位置好集中,唔洗好似好多酒店咁要走匀成場,全部都擺得好集中唔洗去好遠,真係講得出想食乜都有,lunch buffet嚟講好豐富,最後2.5小時其實唔係好夠食,仲有啲嘢係未試到,例如印巴咖哩區、天婦羅、糖水、幾款甜品、雪糕、豆腐花都未試到!真係太多野食,2.5小時其實都好多,都食唔晒,仲未計有啲想encore嘅嘢食。
另外服務好好,聽電話嘅職員、reception、侍應態度都好,落飲品上飲品同收碟速度都快,環境舒服坐得寬敞。