2023-02-04
📍#極尚大瀛喜日本料理#MFJ銅鑼灣 #MFJ日本菜 人均消費: HKD281突然興起想食放題,又左去銅鑼灣 @deluxe_daieiki_cwb 食個早段平價放題😂 ⭐️刺身類刺身有10款左右,按佢價錢算唔錯! 油甘魚,赤貝,八瓜魚同甜蝦都幾唔錯!🆗壽司類壽司選擇得幾款,正常款式反而冇咩,花之戀細細粒都ok,反而最喜歡個醬燒蟹棒😂⭐️迷你手卷手卷得3款,試左海膽膽三文魚籽!海膽就唔得,但三文魚籽唔錯,一個人食左4-5件😂⭐️創作料理食左龍蝦沙律多士同一口鮑魚仔,唔錯!🆗串物鰻魚口感可以但冇咩醬汁冇咩味,菠蘿唔算好Juicy🆗燒物黃金醬燒蝦味道好味,但衰在裡面有椒粒!蒜蓉扇貝好細粒有啲韌羊架反而幾好味,食落幾彈牙下,少少羊羶,好味⭐️炸物榴槤炸彈好香,啱晒鍾意榴槤嘅人!個吉列蝦配蜜糖芥茉醬好好味!🆗天婦羅天婦羅是我炸蝦同蟹柳棒,咬落都幾鬆化,但唔夠熱🆗主食煮食叫咗烏冬同壽喜燒,烏冬正常,等壽喜燒味道好淡👎🏻其他外面都有好多食物自取,不過都幾難食😅以前都覺得佢唔錯,但食物質素差過之前,同埋地方超迫,4個人好似無位郁無位攞野食咁!價錢係平,但應該唔會再食😅#mfoodjournal #ins
📍#極尚大瀛喜日本料理
#MFJ銅鑼灣 #MFJ日本菜
人均消費: HKD281
⭐️刺身類
🆗壽司類
⭐️迷你手卷
⭐️創作料理
食左龍蝦沙律多士同一口鮑魚仔,唔錯!
🆗串物
鰻魚口感可以但冇咩醬汁冇咩味,菠蘿唔算好Juicy
🆗燒物
黃金醬燒蝦味道好味,但衰在裡面有椒粒!
蒜蓉扇貝好細粒有啲韌
羊架反而幾好味,食落幾彈牙下,少少羊羶,好味
⭐️炸物
🆗天婦羅
天婦羅是我炸蝦同蟹柳棒,咬落都幾鬆化,但唔夠熱
🆗主食
煮食叫咗烏冬同壽喜燒,烏冬正常,等壽喜燒味道好淡
👎🏻其他
外面都有好多食物自取,不過都幾難食😅
#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #japanesefood #japanesecuisine #sushi #sashimi #相機食先 #銅鑼灣美食 #日本菜